Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Upplev Kroatiens fantastiska riviera

- 21/06/2010, 10:18 -
1 av 3

Privat

2 av 3

Privat

3 av 3

Privat

En egen badvik, klarblått vatten och billigt att leva. Låter det som en dröm? Åk till en av Europas vackraste rivieror - Makarska rivieran och upplev en sagolik kuststräcka.

Längs Kroatiens kust är omgivningarna enastående. Landskapet är dramatiskt med sina höga berg och djupa dalar. Vattnet är turkosblått och nästan overkligt klart.

Det ligger både små orter och lite större städer på Makarska rivieran. De mindre orterna är bland annat Baska Voda och Brela där tempot är lungt och all fokus ligger på sol, bad och natur.

Den största staden längs kusten har samma namn som rivieran - Makarska. Här finns både shopping, nattliv och ett stort utbud av restauranger och barer att välja mellan.

Ett perfekt alternativ är att bo i de mindre orterna där man kan hitta sin egna mysiga badvik och sedan ta sig in med taxi till Makarska på kvällen.

En taxiresar tar cirka tio minuter och kostar runt 100 kronor. På detta sätt får man en mix av vad Kroatiens riviera har att erbjuda.

Kroatien är fortfarande ett billigt land att resa till i jämförelse med många andra länder i Europa.

Att det dessutom är fantastiskt vackert längs kusten och att orterna i området har mycket att erbjuda - gör att skälen för att åka dit är många.