Söndag 20 Jun
Stockholm

Traditionellt och familjärt i Sarajevo

Vill man besöka minimalistiska, designade och stilrena restauranger är Sarajevo inte staden för dig. Däremot finns det charmiga och traditionella ställen där både du och maten blir behandlad med kärlek.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Majoriteten av restaurangerna i Sarajevo går i samma traditionella och mysiga stil. Det är ombonat, rustikt och ofta väldigt familjärt.

På en av de minsta restaurangerna i staden - Dveri  blir man väl mottagen och omhändertagen av personalen. Att befinna sig här är som i en sagovärld och mysfaktorn är hög.

Specialiteten på menyn är Dveri polenta som serverats sedan starten. Ställets outtalade motto är "man kommer till restaurangen som en främling men går härifrån som en vän".

Vinoteka är restaurangen som erbjuder europeiska rätter och en imponerande vinlista. Besökarna är främst internationella gäster.

Kibe njuter man av en fantastisk utsikt över hela Sarajevo. Huset erbjuder alla traditionella bosniska rätter - vill du köra på ett säkert kort ska du beställa det grillade lammet som restaurangen är känt för.

Bryggeriet Sarajevo brewery är en av Sarajevos mest omtalade restauranger. Stället ligger i gamla stan och är känd för sin bosniska meny och mörka öl som inte kan drickas någon annanstans.

Bosniska specialiteter

På de flesta restaurangerna serveras lokala rätter. Bosanski Lonac är en typisk bosnisk gryta innehållande potatis, kött och grönsaker som tillagas i en speciell kruka.

Andra specieliteter är risrätten pilaff, köttfärs inrullad i surkålsblad - sarma och köttfärsrätten cevapi.

Testa även burek på ett av gatustånden - Bosniens fastfood är en smarrig färsfylld paj som man lätt äter i handen när man är på språng i staden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Viktmobbning som skadar en människa

Publicerades: 20 Apr 2012, 11:24

Se Rihannas galna kurvor i minibaddräkt

Publicerades: 20 Jan 2012, 14:09

Veckans biotopp - barnfilmerna fortsätter regera

Publicerades: 20 Nov 2011, 13:48

Vilken är världens bästa plats?

Publicerades: 20 Okt 2011, 07:39

Kelly Osbourne ger sig på Kate Middleton

Publicerades: 20 Aug 2011, 14:00

BildExtra - Victoria Silvstedts heta sommar

Publicerades: 20 Aug 2011, 07:35