Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Från grisfest till glamfest

- 22/06/2010, 11:22 -
1 av 4

Garito

2 av 4

Teberna de la Bóveda

3 av 4

www.limonychelo.com

4 av 4

SXC

Restaurangstandarden är hög på Mallorca - välj bort turisthaken och satsa på personliga ställen där mat och trivsel står i centrum.

Mallorca har länge haft en stämpel som grisfestön med sjabbiga barer och opersonliga restauranger. Nu är stämpeln nästan borta och har ersatts med genomtänkta och unika ställen att äta och dricka på.

De senaste åren har Mallorca fått tillskott av trendiga och mysiga restauranger. Spanska favoriter som paella, tapas och annan medelhavsmat är självklart i centrum och inredningen är klassisk spansk med designkänsla.

Teberna de la Bóveda är ett väldigt populärt ställe i Sa Llotja området. Köttstycken hänger i taket, vinflaskor står på rad längs väggarna och maten är äkta spansk - detta gör La Bóveda till en av Mallorcas mysigaste och mest välbesökta restauranger.

Kvarteret Santa Catalina är Palmas hippa område. Hit drar sig medvetna palmabor och trendfaktorn är hög. Det öppnas hela tiden nya restauranger och barer. I och med detta blir utbudet bara bättre.

En av de mest populära restaurangerna är  Fabrica 23 där du kan smaka på det mallorcanska köket.

I Inca ligger Celler Can Amer - en spansk restaurang i modern form. Vita dukar möter mörkt trä och spansk klassisk mat möter nya smaker.

På mysiga Limon y chelo i Puerto Andratx är innergården något alldeles extra. Ha en romantisk middag under citronträden samtidigt som du njuter av den spanska maten.

Andra restauranger att lägga på minnet är La Villa, Celler can Amer, El Pesquero, Trebol och La Cuchara.

Festen börjar efter midnatt

Semestrar man med fokus på fest är städerna Palma, Magaluf och Palma Nova de självklara valen.

Magaluf och Palma Nova är renodlade turistorter medan Palma är Mallorcas största stad och har ett bredare utbud av det mesta.

I storstaden Palma mixas de lokala ungdomarna med turister. Utelivet börjar senare än på turistorterna - innan midnatt är det middag och vin som gäller.

I en charmig lokal i 50- och 60-talsstuk hittar man Garito - en bar och ett uteställe som lockar rock- och popfantaster. Perfekt för mingel med de inhemska palmaborna och dans till internationella dj's.

Andra populära uteställen är pooldiskoteket Menta i Alcúdia,  trendiga Chivas i Puerto Pollensa och Barracuda i Andratx där temakvällarna avlöser varandra.

Vill man till de riktigt stora diskoteken är det Titos i Palma och BCM Planet Dance i Magaluf som drar mest folk.