- Foto: Travellink

Sevärdheterna du inte vill missa på Mallorca

En världsberömd konstnärs hem, vackra grottor och en katedral från 1200-talet. Mallorca bjuder på mer än bara sol och bad.


Även om ön i sig – med sin vackra natur och sina pittoreska små byar – är en sevärdhet, finns en del turistattraktioner man inte bör missa.

En av de mest besökta sevärdheternaMallorca är katedralen Le Seo. Katedralen byggdes i slutet på 1200-talet i Palma och är en av världens största helgedomar.

Den mest välbesökta grottan på ön är Drakgrottan. Befinner du dig inte i närheten av den finns det massvis med alternativ - grottor finns det gott om på Mallorca.

En annan välbesökt turistattraktion är inte en plats utan en väg. Vägen till Sa Calobra sägs vara en helt fantastisk naturupplevelse.

Till den lilla byn Deia kommer varje år massor av turister för att uppleva byn. Framför allt hoppas man att få se en kändis eller två. Deia är nämligen en ort där ett flertal kända personer har hus och lägenheter.

Den världsberömda konstnären Joan Miró föddes och levde större delen av sitt liv på Mallorca. På ön agerar hans hem, tillsammans med en nybyggd lokal, museum. Över 6 000 av hans konstverk och skulpturer finns att skåda.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Viktmobbning som skadar en människa

23 Apr 2012, 11:24

Se Rihannas galna kurvor i minibaddräkt

18 Jan 2012, 14:09
Rihanna - hetare än någonsin. Se stjärnans privata bikinibilder.

Veckans biotopp - barnfilmerna fortsätter regera

11 Nov 2011, 13:48
Här är biofilmerna som setts mest under veckan som gått på svenska biografer.

Vilken är världens bästa plats?

28 Okt 2011, 07:39
Nu har du en unik möjlighet att tävla på dayviews.com. Vilken tycker du är din favoritplats runt om i världen? Ta ett foto på platsen och var med och tävla.

Kelly Osbourne ger sig på Kate Middleton

8 Aug 2011, 14:00
Förra veckan var Christina Aguilera det utvalda offret. Nu är det Kate Middletons tur att hånas av Kelly Osbourne.

BildExtra - Victoria Silvstedts heta sommar

5 Aug 2011, 07:35
Glittrande glamour, strandmys, gummibåtar, partyn och svalkande bad i Saint Tropez. Det är några saker som den blonda pinglan Victoria Silvstedt har roat sig med i sommar. Hon syns ständigt med sin pojkvän Maurice.