1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Sagolika vattenfall, ruiner och en K-märkt stadskärna

De flesta turisterna åker till Antalya för sol och bad - tröttnar man finns mängder av utflykter och sevärdheter att ägna sig åt.


Vill man ta en paus från strandlivet i Antalya finns det en hel del utflykter att sysselsätta sig med.

Aspendos ligger cirka fem mil från Antalya och är ett gammalt handelscentrum.

Nu för tiden består staden av ruiner och är mest känd för den gamla teatern i romersk stil som förr tog emot cirka 20 000 åskådare.

Under högsäsongerna sätter man upp baletter, operetter och andra musikevenemang på teatern vilka brukar vara väldigt uppskattade och välbesökta.

Ett annat betydelsefullt ruinområde är Perge som ligger öster om Antalya. Sevärdheten som lockar mest på området är de hellenistiska portalerna men även arenan och teatern.

Antalya har tre större vattenfall - Duden, Lower Duden falls och Kursunlu selalesde. Alla tre ligger cirka tio kilometer från city och båtar går regelbundet från hamnen. Missa inte dessa magiska sagolika vattenfall

Den gamla stadskärnan Kaleiçi är en sevärdhet i sig. Det mysiga området är K-märkt med sina osmanska trähus i varierande skick. Här ligger charmiga barer och kaféer som fortsätter ner till den idylliska småbåtshamnen Yat Liman.

Något som inte går att missa i Antalya är Yivli Minareli - minareten är stadens symbol, ligger mitt i staden och byggdes på 1200-talet av sultan Keykubat.

Är historia och kultur inget man intresseras av kan man ägna sig åt att strosa runt på marknaderna.

Shoppingen i Antalya sker först och främst på basarerna. Här fyndar man läderprodukter i alla möjliga utföranden - sandaler, plånböcker och väskor är populärt att köpa med sig hem.

Det säljs även massvis med handgjorda turkiska föremål, kopparlampor, souvenirer och de kända turkiska mattorna på marknaderna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!