Musik
1 av 3
Helena Gutarra, sångare i heta bandet La Puma hänger ofta i NY.
Artist
2 av 3
Helena Gutarra, sångare i heta bandet La Puma hänger ofta i NY.
Musik
3 av 3
Helena Gutarra, sångare i heta bandet La Puma hänger ofta i NY.

Coola rocktjejerna i La Puma tipsar om LA och NY

Tjejerna i rockbandet La Puma tipsar om sina smultronställe i New York och Los Angeles.


Helena Gutarra, sångare i heta bandet La Puma hänger ofta i NY.

På en skala från ett till tio hur mycket rock n roll är NY?

- Tio! Jag älskar staden på alla sätt.

Var går du ut och dricker öl och lyssnar på bra band?

- Greenwich Village är mysigt och klassiskt - speciellt Bleeckerstreet. Där är det bara är att välja och vraka mellan alla klubbar med livemusik. Det kan vara skitgrymt på något ställe och inte lika på ett annat men det är det som är charmen. Ett bra tips är att kolla upp tidningen The village voice - där ser man vad som händer i området och vilka som spelar.

Var i NY går du för att shoppa scenkläder?

- Jag drar på secondhandrundor. En dag tar jag Williamsburg där min favvobutik Beacons Closet ligger. De har mycket snyggt och det är färgsorterat och lätt att hitta. På huvudgatan Bedford street finns det också mycket coola och prisvärda butiker.

Om jag åker till Manhattan så blir det loppisar i Chelsea - det finns några bra på 26th street och 5th avenue som är utomhus på lördagar och söndagar. Jag besöker alltid East Village, 8th street för att kollar punk och rockbutikerna.

Favoritstadsdel?

- Det är svårt. Det charmiga med New York är att alla stadsdelar har sitt. Om jag måste välja så får det bli Manhattan som har mycket av allt. East Village kommer alltid ha en speciell plats i hjärtat.

Hur ser en perfekt NYdag ut?

- Jag vaknar och går till bageriet på hörnan och köper färskt bröd. Sen äter vi frukost hemma i Queens.

Vi tar bilen eller tuben till Manhattan. Går en promenad, tar en joggingtur eller en tennismatch i Central Park. Kanske äter en glass och tittar på folk. Efter det drar vi och käkar lunch i Lower east sideKat'z Deli där Meg Ryan fejkar sin orgasm i När Harry mötte Sally.

Åker hem och vilar och duschar. På kvällen blir det antingen Williamsburg, Bleecker street eller varför inte Meatpacking District.

Vilken är din favoritlåt om NY?

- Min pappas favorit, New York state of mind med Billy Joel.

Vad tycker du är överskattat i staden?

- 5th avenue, det är så dyrt att vanligt folk inte kan handla där. Och Trump Tower - är det någon som bryr sig?

Frida Ståhl spelar bas i La Puma och är en flitig LA besökare.

Var finns den bästa amerikanska brunchen?

- På Ihop, de har världens bästa våfflor med massor av sirap, grädde, sylt och smör. Allt flottigt och sött du kan tänka dig.Deras crepes är också att dö för. Men passa dig, om du äter där för ofta kommer du få lika bred rumpa som tjejerna som jobbar där. Gianormous!

Många menar att man är beroende av bil i LA, tycker du det är ett problem?

- Absolut, jag hade inte körkort under tiden när jag vistades mycket i kalifornien. Då gäller det att ha goda vänner som skjutsar omkring en. Självklart har jag provat att åka buss i Los Angeles . Det är inget att rekommendera om man inte vill köra lite sightseeing med mexicanska gäng. Ta en promenad då? Nej, inte att rekommendera då det inte finns mycket till trottoarer.

Finns det något överskattat med LA?

Det kan kännas lite plastig och fejk men det är ju det som är en del av charmen.

Hur kan en helkväll se ut?

Efter att ha shoppat en snygg outfit på Melrose Ave drar vi till Rainbow där vi beställer en av deras berömda pizzor. Efter att ha utnyttjat den obligatoriska drinkbiljetten som blir en alldeles för stark long island icetea drar vi till House of Blues som ligger tvärs över gatan på The Sunset strip där Eagles of Deathmetal råkar spela. Natten avslutas med efterfest hotellet The Hyatt som har en grym utsikt över Los Angeles.

Vad är det absolut bästa med LA?

- Alla är rockstjärnor i LA, så musiklivet sprudlar. Du kan gå och se band spela varje kväll om du känner för det. Jag gillar också att människor är så öppna och glada. Folk hejar på gatan och det är en allmänt trevlig stämning.

Om man vill vara lika snygg som dig, var i LA shoppar man då?

Då tar men en sväng till Melrose Ave och kollar in deras super coola second hand butiker. De är ganska dyra affärer men hittar man en gammal Stryper (töntigt kristet 80-tals rockband) t-shirt som jag gjorde sist så är det lätt värt 30 dollar, eller hur?

Om LA vore en låt, vilken skulle den vara?

- Welcome to the jungle med Guns n' roses.

LA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!