Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fantastiska grillrestauranger och pulserande uteliv i Kroatiens hjärta

1 av 2

2 av 2

Arkiv | 20/07/2010 15:37

Split är staden där restauranger med grillade specialiteter och ett levande uteliv går hand i hand.

Split är beläget vid havet och det finns det gott om charmiga skaldjursrestauranger.

Både Boban och Nostromo är kända för sina fantastiska fisk och skaldjursrätter samt eleganta stil och atmosfär. Även  Konoba Varos är en känd fiskrestaurang i Split - här ligger fokus mer på det traditionella och gedigna.

Om skaldjursrestaurangerna ånga grillrestauranger ligger i staden. Re Di Mare ligger vid marinan och är alltid fullsatt.

Även på Ponocno Sunce serveras mest grillade specialiteter. De är kända för sina kött och pastarätter samt sin trendiga och minimalistiska inredning.

Vill man testa något typiskt för Split och Kroatien är färsbiffarna Cevapcici, köttgrytan Pasticada och osten Paški något man inte bör missa.

Efter kvällens restaurangbesök drar sig både turister och den lokala befolkningen från den vackra hamnpromenaden Riva in till den gamla stadskärnan.

Stämningen är pulserande och levande och det finns något för alla smaker bland de smala gränderna.

Är man sugen på barhäng är Puls och Puls 2 trevliga alternativ. Även den konstnärliga baren och galleriet Getto och jazzbaren Porta är att rekomendera.

Är man sugen på att fortsätta festen efter midnatt ska man bege sig bort från gamla stan.

Vill man dansa med den lokala befolkningen gör man det bäst på O’Hara. För den trendiga turisten gäller klubben Up And Down.