Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Enastående stränder i en historiefylld stad

- 20/07/2010, 15:37 -
1 av 2

2 av 2

Sagolika stränderna med klarblått vatten och stad fylld av spännande historia. Veckans destination Split erbjuder mycket mer än bara sol och bad.

Diokletianus Palatset är Splits riktmärke och stadens stolthet. Split är byggd runtomkring och inuti detta romerska palats från 300-talet. Att flanera omkring i hjärtat av Split och insupa historiken kan inte missas.

Besök även katedralen S:t Domnius. Denna gamla katedral byggdes 15 år före kristus och bär på en spännande historia.

Narodni Trg betyder folkets torg och är just detta. Torget är stadens viktigaste och mest levande samlingsplats. Här möts turister och lokalbefolkningen   både under dagen och kvällen.

Det finns ett flertal museum att besöka i detta historiska mecka. Ta till exempel en tur till det arkeologiska museet eller stadsmuseet som har stora betydande samlingar inom kultur och historia.

Splits vackra stränder är en naturupplevelse och sevärdhet i sig. Det omtalade klara och turkosa vattnet är ingen överdrift utan är så fantastiskt som det sägs.

Att åka ut med någon av de många båtarna till öarna runtomkring är en oförglömlig upplevelse och dumt att missa när man befinner sig längs den kroatiska kusten.