Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marinerad kanin - en av många delikatesser på Teneriffa

- 03/08/2010, 12:29 -
1 av 3

2 av 3

3 av 3

Det gäller att våga testa annorlunda mat när man turistar på Teneriffa.

Självklart finns den klassiska spanska paellan på restaurangmenyerna - men det är typiska rätter för Teneriffa som dominerar.

Något man måste testa på Teneriffa är den lokala specialiten Canejo en salmorejo - marinerad kanin.

En klassiker som både lokalbefolkningen och turister uppskattar och älskar.

Papas arrugadas är också typiskt för Teneriffa.

Det är ett speciellt tillagningsätt av den lokala potatisen som man kokar i havsvatten med skalet på.

Potatisen serveras till de flesta rätter på ön.

Vanligtvis äter man sedan potatisen och även andra rätter genom att dippa den i Mojo - en speciell sås som finns i flera olika varianter.

De vanligaste är den röda med chili och den grön med persilja.

Testa även soppan av vattenkrasse Potaje de berros, den salta fiskrätten Sancocho canario och nudelrätten Rancho canario.