Lördag 12 Jun
Stockholm

Unikt hantverk längs den portugisiska kusten

Bad och sportaktiviteter är det som lockar turisterna till Portugals kust - shoppingen står i skuggan men förser turisterna med handgjord keramik och matvaror från trakten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Algarvekusten är inte något shoppingmecka av högre rang. Men det finns en och annan marknad, mängder av butiker med inhemska varor och de klassiska turistbutikerna förstås.

Marknader finns i de flesta semesterorterna. Den största och mest kända hittas i Quarteira där man kan göra rejäla fynd.

Portugisiska produkter står i centrum men också internationella märkeskläder - både original och kopior.

De stora shoppingcentren hittar man utanför de större samhällen. Här trängs de stora kedjorna och portugisiska märken.

Vill man köpa vackra krukor, unikt kakel och handgjorda fat finns butiker, marknader och små stånd nästan överallt längs Algarve.

Störst utbud har orten Porches som är ett centrum för keramiktillverkning. Här kan man köpa allt från specialgjort kakel till handgjorda fruktfat.

När det kommer till delikatesser är både fikon och mandel stora exportvaror. De kan köpas i de flesta utföranden - på bakverk, torkat eller bara som de är.

Det kan även vara kul att köpa en flaska Medronho med sig hem. Den starka drycken är en portugisisk likör gjord på bär som dricks efter maten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela