Söndag 9 Maj
Stockholm

Lokala designers och extrema klubbkläder

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Om man vill shoppa en annorlunda och rolig garderob blir man inte besviken på Ibizas butiksutbud.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det sägs att Ibiza har flest antal butiker i världen förhållande till ytan.

Och visst kan det stämma - butiker av alla de slag ligger tätt brevid varandra och lockar till underhållande shopping.

Många menar att shoppingen på Ibiza har en hög standard, det vill säga - de klassiska turistbutikerna är få. Istället finns ett brett utbud av kvalitetsbutiker och specialaffärer.

Det roligaste att shoppa är unika kläder som sticker ut och är svåra att hitta någon annastans. Extrema kläder och accessoarer finns i de flesta butiker. Boutiquer med inriktning på klubb och danskläder finns i varje gatuhörn.

I Ibiza stad kryllar det även av märken från lokala designers som Antonio Miró, Adlib och Adolfo Dominguez. Dessa märken har blivit synonymt med shopping på Ibiza och är väldigt populärt att handla med sig hem.

Hippiemarknad och stråhattar

En marknad man inte får missa är den kända Es Canar. Den kända hippiemarknaden startade på 60-talet och har varit öppen sedan dess.

I majoriteten av stånden hittas smycken och kläder och har man tur kan man fortfarande skymta några av hippiesarna som startade marknaden.

Vill man handla något typiskt från ön är det saker flätade i gräs som är mest populärt - stråhattar, korgar, väskor och mattor är några exempel på typiska produkter från Ibiza.

Kommentera
Kopiera länk
Dela