Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stallone och Aniston i biotopp

- 24/08/2010, 17:45 -
1 av 3

Chris Pizzell/AP Photo/Scanpix

2 av 3

Karen Ballard/AP Photo/Lionsgate Entertainment/Scanpix

3 av 3

All Over Press

På den amerikanska tio-i-topp-listan över helgens biofilmer slåss Sylvester Stallone och Jennifer Aniston om topplaceringar.

Det är tight på den amerikanska biotoppen, och när flera nypremiärer i helgen gick av stapeln blev det om möjligt ännu tuffare. Beräknat per antal köpta biljetter från fredag till söndag, på biosalonger i USA och Kanada, har en samlad vinst per film beräknats. Ännu ohotad i toppen återfinns The Expendables, med bland annat Sylvester Stallone, Jet Li och Dolph Lundgren i huvudrollerna. Filmen drog under helgen in det inte helt blygsamma beloppet 16,5 miljoner dollar, och kniper genom det förstaplatsen för andra veckan i rad. Totalt har actionrullen cashat in 64,9 miljoner dollar.

Bland nykomlingarna finner man bland annat Twilight-parodin Vampires suck, vilken beskrivs som "filmen av killen som bara inte orkar fler vampyrrullar". Filmen har kammat hem en mindre förmögenhet under helgen, inte mindre än 12,2 miljoner dollar för att vara exakt.

På åttonde plats slutade Vänner-veteranen Jennifer Anistons nya komedi, The Switch, som handlar om en ogift 40-årig kvinna vars önskan om att bli gravid leder henne till en charmig spermadonator. Sju år senare visar det sig dock att hennes bästa men smått neurotiska vän, spelad av Jason Bateman, gjort ett sista minuten-byte av denna värdefulla . Filmen har i helgen dragit in hela 8,1 miljoner dollar.