Sharm el Sheikh - ett naturparadis

Egypten växer som turistresmål - det vackra semesterparadiset Sharm el Sheikh är en av de mest populära destinationerna.


Egypten blir bara ett mer och mer populärt resmål för svenskarna. Ett av de mest besökta turistorterna är Sharm el Sheikh som ligger belägen på Sinaihalvön.

Sharm el Sheikh är en ung turistort - för 50 år sedan var orten bara en liten by längs kusten.

Man kan säga att turismen började komma hit mycket på grund av den varieranade naturen. Landskapet är fantastiskt med klippiga berg, en enorm öken och framför allt - ett hav fylld med skatter att upptäcka.

Snorkling är otroligt populärt och lockar mängder av dykentusiaster till Sharm el Sheikh. Anledningarna är många - livet under ytan är mångsidigt och skiftande men framför allt sägs det vara en av de vackraste undervattensplatserna i världen.

Stränderna är många och breda. Man behöver aldrig trängas med andra utan kan alltid få sin egna lilla del av stranden.

Sharm el Sheikh delas upp i två delar - Naama Bay är det större turistområdet och det gamla Sharm el Sheikh som är den ursprungliga byn.

Naama Bay har en strandpromenad fylld med barer, kasinon och restauranger medans gamla Sharm el Sheikh är lugnare och mer avslappnat. Det är bara att välja vilket område som passar ens personlighet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!