1 av 2
2 av 2

Ett shoppingmecka för prylgalna

I Sharm el Sheikh är handeln fokuserad på klassiska egyptiska varor. Färgglada vattenpipor, den världsberömda bomullen och de kända alabasterstatyetterna är vanliga varor att handla med sig hem.


Shoppingutbudet i Sharm el Sheikh är relativt brett - det finns mängder att att handla för den som gillar prylar. Många av varorna är klassiska egyptiska souvenirer.

Att lägga pengar på bomullsplagg är en klok investering. Den egyptiska bomullen anses vara en av världens bästa.

Vill man inte handla de redan befintliga kläderna i butikerna - kan man få kläder i bomull uppsydda efter eget tycke och smak.

Även färgglada sjalar i siden och vattenpipor finns i mängder av färger och utföranden och trängs längs hyllorna i alla välfyllda butiker.

Eftersom en stor del av turisterna som besöker Sharm el Sheikh är intresserade av dykning finns det otaliga butiker som säljer allt man behöver under vattenytan.

Utbudet varierar men mest är det stora internationella dykmärken som säljs.

Vill man satsa på några klassiska souvenirer är utbudet av de välkända alabasterstatyetterna oändligt.

Det är även populärt att köpa läderkoppar och mässingprodukter som hittas i varje gathörn.

Om man inte handlar i butikerna längs gatorna är det är på marknaderna man vanligtvis shoppar.

En av dem - den gamla marknaden i Sharm el Maya är stor och har det mesta. Här är det prutning som gäller - annars får du betala för mycket för dina inköp.

De egyptiska affärsmännen är ofta väldigt vänliga och tillmötesgående - bli inte förvånad om de vill bjuda på te medans du funderar på dina inköp.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!