Onsdag 12 Maj
Stockholm

Under ytan - Sharm el Sheikh

1 av 3
2 av 3
3 av 3

I veckans destination Sharm el Sheikh står naturen för sevärdheterna. Under vattenytan är upplevelserna oändliga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sharm el Sheikhs undervattensvärld är ett paradis för dykare och är en stor anledning till att turismen ökat de senaste åren.

Vackra korallrev och runt 1 200 olika fiskarter gör sightseeingen i det klara vattnet till något alldeles extra. Sharm el Sheikhs hav och allt vad det erbjuder är erkänt som en av de bästa i hela världen.

Nationalparken Ras Mohammad är röda havets mest dyrbara skatt - hit kommer dykentusiaster från alla världens hörn. Var ute i god tid om du vill göra ett besök - här krävs tillstånd.

Förutom snorkling och dykning finns annat att upptäcka i områdena runt Sharm el Sheikh.

Troende eller inte - att stå på toppen av Sinaiberget är något de flesta vill uppleva när de är på semester i Sharm el Sheikh.

Enligt bibeln var det här Moses tog emot de tio budorden av Gud. Utflykten till kapellet på toppen tar cirka två timmar och har en utsikt utan dess like. Under solnedgångarna är det som mest besökare - speciellt förälskade par.

Vill man inte ta sig upp på Sinaibergets topp kan man besöka Katarinaklostret vid foten av berget. Moses ska ha sett den brinnande busken här och inuti klostret kan man beskåda den vackraste mosaiken i taket.

Kan man tänka sig en längre utflykt bör man besöka Kairo - en av världens största städer. De flesta researrangörer ordnar dagsturer då man även besöker de kända pyramiderna på Gizaplatån.

Kommentera
Kopiera länk
Dela