1 av 4
- Foto: Privat
2 av 4
- Foto: Privat
3 av 4
- Foto: Privat
4 av 4
- Foto: Privat

Shoppingguiden: Milano

Ta del av modebloggaren Aida Bajgorics tips om lyxig, trendig och budget chiqueshopping i en av världens bästa modestäder: Milano.


Modettes modebloggare Aida Bajgoric har bott i Milano i sex år och är proffs på staden. Hon har bland annat pluggat Fashion business och levt la dolce vita i Milano, som hon beskriver som en av världens bästa modestäder.

Nu tipsar hon Resor om de trendigaste och lyxigaste butikerna du måste besöka när du åker till Milano.

Lyx och flärd

Quadrilatero d'Oro betyder guldtriangeln på italienska. På de här tre gatorna samsas Milanos tre viktigaste shoppingstråk - Via Manzoni, Via Senato och Via Montenapoleone. Alla stora märken som räknas hittar du här. Ralph Lauren, tre Pradabutiker, Roberto Cavalli med en egen bar en trappa ned och Dolce&Gabbana även de med en egen bar.

La rinascente är Milanos motsvarighet till Harrods och NK. Här hittar man allt från Cheap Monday till Louis Vuitton.

Dsquared är en cool butik där man valt att ha interiör med skogskänsla. Accessoarer och skor exponeras på enorma uppradade timmerstockar. I omklädningrummet känns det som du står mitt ute i skogen - förutom speglar har man björkstammar bredvid sig. Dsquared är en annorlunda och kul butik.

Tom Ford har allt för den moderna mannen. Har man sett filmen A Single Man som producerats av Tom Ford förstår man konceptet på den här butiken - det är helt enkelt perfekt.

Njut av ett glas champagne medan dina skor blir broderade med dina initialer - om du har 2000 euro över det vill säga. Annars kan man gå hit bara för upplevelsen och kanske köpa med sig en av Tom Fords magiska parfymer eller en tvål som dekoration i badrummet.

Både på Via montenapoleone och på Via bigli 4 ligger Dmagazine Outlet. Butikerna har allt från förra säsongens Dolce&Gabbana till riktigt prisvärda skor ibland från säsongens visningar.

Armani Signor Armani har köpt nästan ett helt kvarter av Via Manzoni. I en galleri hittas allt från blommor, choklad, parfym samt inredning och allt ät självklart signerat Giorgio Armani.

Här finns även restaurang Nobu som är David Beckhams favorit när han är på plats. Armani Prive ligger en trappa ned och är Milanos mest exklusiva uteställe - här har jag bland annat stött på Zlatan Ibrahimovic, Zambrotta, Beyonce och även Tom Cruise och Katie Holmes. Nästa år slår portarna även upp för Armanihotellet.

Trendigt till tusen

Ägarinnan av den stora konceptbutiken 10CorsoComo heter Carla Sozzani och är syster till Vogue Italias chefredaktör - ni kan ju tänka er utbudet. Märkena är bland annat Balmain, Louboutin, VB, och Tom Ford. Det finns inte bara kläder utan även parfymer, krämer, accessorer etcetera.

Marc Jacobs nyöppnade butik med en bar mitt i hjärtat av Milano är värt ett besök. Butiken ligger i området Brera som är den historiska delen av Milano med mysiga gator, kaféer och små butiker.

Spana även in den grymmaste bokaffären som ligger precis bredvid. Även om man inte är en bokfantast kan man ändå spendera mycket tid där. Ta en krämig och underbar capuccino på kaféet för att vara extremt fashionabel. Kanske får du en skymt av Victoria och David Beckham som setts här.

Butiken Antonia ligger på Via Ponte Vetero i Brera. Hetaste trenderna och "it items" - här finns det. Milanos bästa inköpare arbetar i denna butik - stil och smak är ord som beskriver denna butiken mer än väl.

Billigt och ballt

Milano är långt ifrån något vintage- och lågbudgetparadis. De få och stora vintageaffärerna som finns tar oftast överpris. För budgetshopping är det de stora kedjorna som H&M, Zara och Mango som gäller.

Humana Vintage är en okänd pärla som ligger precis ett stenkast från Duomo - den stora domkyrkan i Milano. Jag kan rekommendera den här lilla shoppen varmt då pengarna går till en bra sak och priserna är helt okej om man jämför med resten av vintagebutikerna.

Om man har tur och är i Milano den sista söndagen i månaden hålls marknaden Mercatone dell'Antiquariato del Naviglio Grande. Den är helt fantastisk och här hittar man precis allt.

När det kommer till budgetkedjor finns en rolig butik som heter Bershka - även känd som Zaras lillasyster. Priserna är lite lägre än hos storasyster och man kan hitta annorlunda plagg som inte finns i Sveriges alla kedjor.

Annars är Corso Buenos Aires samt Via Torino gatorna där de flesta budgetbutikerna ligger.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!