1 av 2
2 av 2

Marknader i varje vrå

Upplev ett färgfyrverkeri av kläder och andra varor i backpackerparadiset Goa.


Gillar man marknader blir man inte besviken i veckans destination Goa - regionen fullkomligt kryllar av diverse marknader i alla storlekar och stilar.

Hippiemarknaden Anjuna är gigantisk och en av de mest välbesökta i Goa.

Marknaden har öppet på onsdagar och det är en fördel att vara här tidigt på morgonen då det inte är alltför varmt.

Det är en skön och bohemisk 70-talsstämning på Anjuna trots att det skriks, prutas och är ganska rörigt.

Vill man till en lugnare marknad är Arpora ett alternativ. På den här marknaden handlar det mest om indiska råvaror - kryddor och grönsaker dominerar marknadsstånden.

Marknaden Mapusa och Vasco da Gama är också välbesökta och hålls dagligen - det är här indierna själva handlar. Priserna är något lägre än på de stora turistmarknaderna och atmosfären är äkta indisk.

Förutom att handla på marknader kan man fynda på gatorna. Shoppingstråken är galna färgfyrverkeri - gillar man starka kulörer är man på rätt plats.

Att shoppa i Goa är roligt och dessutom billigt. Sidentyger, läder och smycken finns i alla former och färger i alla butiker och gatustånd.

Att köpa det vackra, indiska plagget sari kan vara den mest vanliga souveniren att handla med sig hem tillsammans med kryddor och cashewnötter som är Goas stora exportvaror.

Är man ute efter västerländskt mode finns det en del i de större städerna - men de indiska kläderna är givetvis lite roligare och mer unikt att ha med sig i resväskan.

Prutning hör till shoppandet och ofta kan man pruta ner varor till 60 procent. Till skillnad från många andra länder prutar man inte bara i butiker och på marknader utan även på både boende och taxiturer.

Goa
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!