1 av 2
2 av 2

Mystiska Marocko

Åk till veckans destination för att bli förtrollad - det mystiska sagolandet Marocko är precis så magiskt som man vill att det ska vara.


Utmärkande dofter, smaker och färger i ett land i fjärran - exotiska Marocko lockar hela tiden nya turister.

Marocko är ett nordafrikanskt land med nära 33 miljoner invånare - trots det upplever många turister att landet känns intimt.

Däremot uppfattar de flesta turister kontrasterna i landet - lyxiga bilar åker brevid häst och vagn. En man går barfota förbi en välklädd kvinna med dyra smycken - motsatserna gör intresset av landet stort och kanske lite svårt att greppa. Historia och nutid lever sida vid sida i Marocko.

Bästa tiden att semestra i Marocko är på hösten och våren - då är det inte lika extremt varmt som det kan vara under sommarmånaderna.

En del turister åker till Marocko på vintern - men inte för värme och shopping utan för den fantastiska och ganska annorlunda skidåkningen.

När det kommer till sevärdheter och aktiviteter tar det aldrig stopp - ståtliga palats, museum, badvikar, marknader, berg, basarer, ruiner, golf, restauranger, natur, badhus och skidåkning. Landet har ett oändligt utbud av sysselsättning för turister.

Marockoproffsen menar att man som turist i landet får mest ut av att besöka städerna Casablanca, Rabat, Tanger och Fez och skippa plastiga Agadir som mest är ganska opersonlig och en ytlig turistort.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Paradiset Goa