Söndag 18 Apr
Stockholm

Mystiska Marocko

1 av 2
2 av 2

Åk till veckans destination för att bli förtrollad - det mystiska sagolandet Marocko är precis så magiskt som man vill att det ska vara.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Utmärkande dofter, smaker och färger i ett land i fjärran - exotiska Marocko lockar hela tiden nya turister.

Marocko är ett nordafrikanskt land med nära 33 miljoner invånare - trots det upplever många turister att landet känns intimt.

Däremot uppfattar de flesta turister kontrasterna i landet - lyxiga bilar åker brevid häst och vagn. En man går barfota förbi en välklädd kvinna med dyra smycken - motsatserna gör intresset av landet stort och kanske lite svårt att greppa. Historia och nutid lever sida vid sida i Marocko.

Bästa tiden att semestra i Marocko är på hösten och våren - då är det inte lika extremt varmt som det kan vara under sommarmånaderna.

En del turister åker till Marocko på vintern - men inte för värme och shopping utan för den fantastiska och ganska annorlunda skidåkningen.

När det kommer till sevärdheter och aktiviteter tar det aldrig stopp - ståtliga palats, museum, badvikar, marknader, berg, basarer, ruiner, golf, restauranger, natur, badhus och skidåkning. Landet har ett oändligt utbud av sysselsättning för turister.

Marockoproffsen menar att man som turist i landet får mest ut av att besöka städerna Casablanca, Rabat, Tanger och Fez och skippa plastiga Agadir som mest är ganska opersonlig och en ytlig turistort.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Paradiset Goa