1 av 3
- Foto: www.sxc.hu
2 av 3
- Foto: www.sxc.hu
3 av 3

Badhus, palats och skidåkning

Utbudet av sevärdheter och aktiviteter tar aldrig slut i Marocko - det här är inget resmål för den slappa turisten.


Att gå på marknader är en stor del av Marocko, men bara en av anledningarna till att semestra där- det finns mycket spännande att uppleva i mystikens land.

I Marrakech på det stora torget Djemaa el Fna kliver man in i något som känns taget ur sagornas värld. På den här platsen samsas bland annat ormtjusare, magdansöser, spåkvinnor, jonglörer och sagoberättare - Djemaa el Fna är träffpunkten för alla.

När mörkret faller förvandlas torget till en enda stor restaurang - gatustånd med all mat man kan tänka sig lagas och serveras. Det är här man får smaka på den äkta marockanska maten.

Istället för att besöka eller semestra i den ganska plastiga turistorten Agadir får man som turist mer ut av att besöka de små städerna Asilah och Tetuan vid Medelhavskusten. De här orterna är inte lika exploaterade och därmed väldigt mycket charmigare.

Öster om Ourazazate ligger de fantastiska klippformationerna Dadès Gorge. Befinner man sig på semester i södra Marocko vill man inte missa denna hänförande vy.

Befinner man sig i Marocko på vintern ska man upp på högre berg - i Atlasbergen i Oukaimeden är det skidåkning som gäller. Oukaimeden har Afrikas högst belägna skidlift och åkningen här går inte att jämföra med något annat. Bästa tiden att åka på skidsemester hit är december till mars.

Att gå på badhus, kallade hammam i Marocko är en upplevelse. Hit går den inhemska befolkningen för avkoppling och gemenskap.

Badhusen har speciella tider för män och kvinnor - det finns till och med badhus enbart för kvinnor och enbart för män. Har man en hög smärtgräns måste man testa den berömda massagen man får inne på badhusets ljumma stengolv.

Kasbah des Oudaias i Rabat byggdes som palats men fungerar i dag som museum. Palatset har en stor samling traditionell marockansk konst och är en välbesökt turistattraktion.

Det tog hela 16 år att bygga Badii Palatset i Marrakech. Många muslimer anser att detta är ett av världens underverk. Palatset är välbesökt av såväl troende som nyfikna turister.

Självklart är huvudstaden Rabat, Marockos största stad Casablanca och populära Marrakech städer att besöka och upptäcka. Alla städer har sina palats, museum, torg och kvarter man inte får missa. Hitta dina egna favoriter på plats genom att ta hjälp av invånarna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!