Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Shoppingguiden: Oslo

- 22/09/2010, 14:42 -
1 av 9

Privat

2 av 9

Privat

3 av 9

Privat

4 av 9

Privat

5 av 9

Privat

6 av 9

Privat

7 av 9

Privat

8 av 9

Privat

9 av 9

Privat

Modettebloggerskan Agnes Almvärn bodde i Oslo i nästan tre år och kan staden utan och innan. Till Resor ger hon sina bästa shoppingtips som både innehåller lyx och budget.

Oslo är inte känt för att vara en modestad - men utbudet blir hela tiden bättre och bättre.

Nya butiker öppnas och nya märken köps in.Budgetutbudet blir bättre i form av Weekday och Monki och de svenska märkena blir fler och fler. Man kan hitta riktigt bra secondhandbutiker och mysiga marknader. Oslo är kanske ingen modestad - men en bra shoppingstad.

Trendigt och hippt

Är man ett Acne-fan har man tur - Acne är hett i Oslo just nu. Det finns tre butiker i staden. En på Grönnegata 1, en på Underhaugsveien 28 och en nyöppnad på Övre Slottsgate 11.

I den mysiga stadsdelen Grünerløkka hittar man många små och trendiga vintagebutiker. Här finns massor av mysiga kaféer och roliga butiker. En affär man inte får missa är Velouria Vintage på Thorvald Meyers gate 34. Även Robot på Korsgata 22 är en bra vintagebutik. Det här området i Oslo är ett av mina favoritområdet och man hittar alltid trendiga plagg och accessoarer här.

Soul Service har två trendiga butiker i Oslo. En på Dronningensgate 40 och en på Oscarsgate 19. Här finns allt för streetstyleälskaren - massvis med sneakers men även märken som Acne, Cheap Monday och Wood Wood.

Koma på Hegdehaugsveien 34 är också en hipp butik med många nya och roliga märken som man inte hittar någon annanstans.

Exklusivt och dyrt

Mitt på Oslos gågata Karl Johan finns shoppingcentret Eger. Här kan man hitta alla tänkbara märken. I butiken Designers by Høyer hittar man till exempel Marc by marc jacobs, Alexander Mcqueen, Alexander Wang, Stella Mccartney och See by chloè. Även svenska märken som Hope, Whyred och Fifth avenue shoe repair finns i shoppingcentret.

Om man är på jakt efter en Pradaväska eller ett par Louboutinklackar ska man söka sig till butiken Kamikaze på Hegdehaugsveien 27. Här hittar man även Gucci, Lanvin, Roberto Cavalli och Matthew Williamson.

Missa inte Steen & Strøm Magasin på Nedre Slottsgate 8. I den här lyxbutiken finns ett hav av märken - både inom kläder och kosmetik.

När man ändå är inne i lyxshoppingen kan man lika gärna göra ett stopp på Louis Vuitton butiken på Akersgata 20, den ligger bara ett stenkast ifrån Steen & Strøm.

I butiken Kemt på Hegdehaugsveien 23 finns märken som Isabel Marant, Stine Goya och Vanessa Bruno. Man hittar även svenska märken som Hope och Acne. Sparsmakat, enkelt och fint inrett.

Budget och billigt

Det finns gott om budgetbutiker i Oslo. Allt ifrån Gina Tricot och Bik Bok till Monki och Weekday.

H&M på Karl Johans gate 16 är en favorit. De har en bra trendavdelning och brett utbud.

Weekday och Monki öppnade i våras på Karl Johan. Weekday har en väldigt stor och fin butik som sedan leder in till Monki.

Secondhandbutiken Uff nere vid Oslo S älskar jag. Den ligger på Jernbanetorget 2 och här hittar man alltid ett fynd eller två.

Fretex är den största secondhandkedjan i Oslo. Här shoppar man secondhand billigt vilket gillas. Man hittar butikerna lite överallt i Oslo - till exempel på Majorstuen, Grünerløkka och st Hanshaugen.

Oslo City är ett av Oslos största köpcentrum. Det ligger nere vid Oslo S och här hittar man de flesta budgetbutikerna - under ett och samma tak.

När vi ändå är inne på budget skulle jag vilja tipsa om två marknader. Marknaden vid Birkelunden och marknaden vid utestället Blå. Det är öppet på söndagar och det är alltid mysigt att gå dit.