Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ett annorlunda London

- 04/10/2010, 23:36 -
1 av 5

www.sxc.hu

2 av 5

www.sxc.hu

3 av 5

www.sxc.hu

4 av 5

www.sxc.hu

5 av 5

www.sxc.hu

Big Ben kommer alltid stå kvar - skippa de klassiska sevärdheterna och se en roligare sida av London.

I höst kan det inte bli mer rätt än att ta en tur till London. Staden är ständigt under förändring och utvecklas hela tiden - och givetvis är upplevelserna oändliga.

Har man redan sett Big Ben, Piccadilly Circus, Westminster Abbey och Trafalgar Square kanske det är dax att satsa på något annat i sevärdhetsväg när man besöker London.

Spana in The Travel Shop i Notting Hill där Hugh Grant och Julia Roberts möts för första gången i filmen Notting Hill.

Butiken är egentligen en möbelaffär vid namn Gong. Den mysiga bokaffären man fick inspiration av till filmen ligger bara några kvarter bort och kan också vara ett kul stopp när man ändå är i krokarna.

Ett annat filmstopp kan man göra är på tågstationen Kings Cross. Det var här Harry Potter och hans vänner tog Hogwart-expressen till skolan.

Mellan perrong nio och tio visar en kundvagn som är inkörd i väggen var den hemliga  perrongen befinner sig.

Att shoppa på den anrika och stora marknaden Borough Market har blivit mer och mer populärt för turisterna. Råvarorna har högsta kvalitet och inspirationen är förbluffande, inte minst för finsmakare.

Marknaden är till stor del ekologisk och har öppet torsdag till lördag. Missa inte denna.

Anamma den engelska kulturen och ta en kopp te på något mysigt ställe under dagen. Varför inte boka bord på klassiska lyxhotellet Ritz för lite afternoon tea?

Här finns te i alla smaker man kan tänka sig och de gigantiska kakfaten med bland annat scones och kakor tilltalar både mage och öga.

Att köpa med sig lunch och slå sig ned i vackra Hyde Park är perfekt för att insupa London utan stress. Efter maten kanske en promenad i parken med över 4000 träd sitter fint.

När man ändå är i Hyde Park - varför inte ta tillfället i akt att lyssna på diskussioner vid Speakers corner? Eller varför inte själv gå upp i talarstolen och säga några ord - Speakers corner är öppet för alla som vill prata.