1 av 4
- Foto: Nina Akbari
2 av 4
- Foto: Nina Akbari
3 av 4
4 av 4
- Foto: www.sxc.hu

Shoppingguiden: London

21-åriga Nina Akbari är modebloggare på Modette. Hennes absoluta favoritstad är London dit hon nyligen flyttat. Här tipsar hon Resor om den bästa shoppingen - från lyx till budget.


Lyxiga London

Är man ute efter riktigt lyxiga butiker ska man gå längs med New Bond street och Mount street som ligger i Mayfair. Här hittar man butiker som Christian Loubutin, Marc Jacobs, Burberry, Cartier, Hermes, Versace och Miu Miu.

Englands mest omtyckta och populära designer - Alexander McQueen dog tidigare i år. Hans flaggskeppsbutik ligger på Old Bond Street. Här hittar man hans aktuella Ready-To-Wear och pre season-kollektioner.

Fortnum & Mason hittar man allt från lyxiga kakor, choklad, te, kaffe, vackra förvaringsburkar och fina viner. Butiken öppnade redan 1707 och har lyckats behålla charmen i över 300 år. Ett måste att besöka vid stora högtider - framför runt jul.

Klassiska varuhuset Harrods belägen i ett av Londons lyxigaste områden Knightsbridge måste upplevas. Med sina 300 avdelningar erbjuds nästan allt inom märkes- och lyxgods. När man vill vila benen kan man sätta sig på det parisiska kaféet Ladurée och äta Macaroons.

One Of A Kind belägen mitt på hippa Portobello Road hittar man mycket snygga vintageplagg signerade tunga designernamn som Chanel, Pucci, YSL och Dior. Priserna är därefter. Har du tur stöter du på Kate Moss, Sienna Miller eller Victoria Beckham på deras vintagerundor.

Trendiga tendenser

The laden showroom hittar du på trendiga Brick Lane, butiken är känd som samlingsplats för ett 70-tal av Londons nya och mest spännande designers. Den här är en plats där unga designers kan skapa eget mode och samtidigt få hjälp att utveckla sina varumärken.

Liberty’s är ett av Londons anrikaste varuhus och blev nyligen utnämnt till Londons bästa butik 2010 av TimeOut. Här har man fokus på några av de bästa internationella märken exempelvis APC, Viktor & Rolf, Helmut Lang, Acne och många fler. Varuhuset brukar även vara aktuell med exklusiva samarbeten - just nu finns skojätten Manolo Blahniks specialkollektion för Libertys på plats. 

Spitafields Market nära Brick Lane är en av Londons bästa marknader. Kom hit på en söndag och fynda bland accessoarer, porslin, vintagekläder, hantverk och unga kreatörers egendesignade plagg. Var redo att trängas - det är mycket folk här.

I London hittar man ett flertal butiker av H&Ms mer sofistikerade storasyster COS. I flaggskeppsbutiken på Regent Street erbjuds man allt från välskräddade skjortor, kavajer och byxor till basplagg i fina kvalitéer som kashmir. Prisnivån ligger snäppet över H&M.

Ett måste för den trendiga och modeälskaren är varuhuset Dover Street Market grundat av grundat av Commes des Garçons egna Rei Kawakubo. Här finner man utöver samtliga Comme des garcons huvud- och underlinjer även märken som Lanvin, Azzedine Alaïa, Hussein Chalayan, Rodarte Gareth Pugh och Ann Demeulemeester.

Budget för alla

Topshop Oxford Circus är paradiset för den som älskar den brittiska kedjan. På fyra hela våningar ryms utöver Topshops kompletta kollektioner, café, vintageavdelning, inredningsprylar, smink och utvalda brittiska märken även en stor avdelning dedikerad till skor. Förbered dig på att spendera minst en heldag här.

Primark på Oxford Street har nog ingen motsvarighet i Sverige - men tänk forever21 i USA. Här hittar man inget som är dyrare än 20 pund. Man kan lätt fixa en hel outfit för under 300 kronor. Men kvalitéen är även därefter. Kom tidigt på morgonen och var beredd att finkamma stället, det finns många guldkorn att hitta.

New Look är en av Storbrittanniens populäraste highstreet-kedjor. Skoavdelningen är toppen och det är svårt att lämna butiken utan ett par skor.

Absolut vintage samlas vintage från 1930 till 1980-talet. Butiken är belägen i trendiga Shoreditch och är en himmel för alla väsk- och skoälskare. Priserna är väldigt bra och man går inte därifrån tomhänt. Om man ändå har vägarna förbi ligger även Beyond Retros flaggskeppsbutik något kvarter bort.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Viktmobbning som skadar en människa

23 Apr 2012, 11:24

Se Rihannas galna kurvor i minibaddräkt

18 Jan 2012, 14:09
Rihanna - hetare än någonsin. Se stjärnans privata bikinibilder.

Veckans biotopp - barnfilmerna fortsätter regera

11 Nov 2011, 13:48
Här är biofilmerna som setts mest under veckan som gått på svenska biografer.

Vilken är världens bästa plats?

28 Okt 2011, 07:39
Nu har du en unik möjlighet att tävla på dayviews.com. Vilken tycker du är din favoritplats runt om i världen? Ta ett foto på platsen och var med och tävla.

Kelly Osbourne ger sig på Kate Middleton

8 Aug 2011, 14:00
Förra veckan var Christina Aguilera det utvalda offret. Nu är det Kate Middletons tur att hånas av Kelly Osbourne.

BildExtra - Victoria Silvstedts heta sommar

5 Aug 2011, 07:35
Glittrande glamour, strandmys, gummibåtar, partyn och svalkande bad i Saint Tropez. Det är några saker som den blonda pinglan Victoria Silvstedt har roat sig med i sommar. Hon syns ständigt med sin pojkvän Maurice.