Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dansarens hetaste klubbtips i Sydney

1 av 4

Privat

2 av 4

Privat

3 av 4

Privat

4 av 4

Privat

Arkiv | 12/10/2010 15:27

Robin Göransson tröttnade på landet lagom och flyttade till veckans destination Sydney för att jobba som dansare och personlig tränare. För Resor tipsar han om klubbarna man inte får missa.

Klubbarna The Ivy och Ivy Pool ligger i Central Business District.

Dessa två ställen är klubbarnas klubbar. Alla jetsets hittar du här - människorna är lite mer öppna och har framför allt en australiensisk attityd när det kommer till fest.

Just nu finns två Ivy - den ena Ivy Pool som är lite mer exklusivt. The Ivy är för de flesta - om man kommer in förbi vakterna i dörren det vill säga.

Det kostar inget att komma in, de kör kommersiell musik och har väldigt duktiga bartenders. Ivy har öppet hela veckan men det är onsdag till söndag som det är mest ös. På söndagar kör de en förmiddagsklubb mellan 12 och 20 så en del tar det lugnt lördag kväll enbart för att festa då.

Cruise bar är klubben som ligger nere i circular Quay. Den är placerad mitt emot Operahuset som ar en av Sydneys största turistattraktioner - så en stor del av gästerna är turister.

Är du ute efter en tokig kväll tar du dig förbi den kaxiga dörrvakten på The Club i Kings Cross. Du kommer in till ett ställe som är fylld av kärlek och känslor - på The Club vet publiken hur man festar. Musiken är mixad men lutar mest åt hiphop. Ägaren är modell och känner varenda snygging i stan - gästerna är väldigt vackra och trendiga och drar till sig folk till denna sidan av stan.

Söndagsparty och femdollarscocktails

Klockan åtta på söndagkvällen öppnar den bästa festen du kan tänka dig en söndag i Sydney. Klubben heter Hugos, ligger ovanför The club och har ofta de skönaste gästerna man kan tänka sig.

En av anledningarna är de grymt goda femdollarscocktailsen och femdollarspizzorna i världsklass som serveras.

En alternativ klubb med bra musik är Kit n kaboodle. Här spelas nästan alla musikgenrer - men mestadels är det ganska hårt betonad house.

Piano Room är ett lugnare alternativ i Kings Cross. Känner du för grym livemusik och sköna vibbar går du in till Piano Room. Skulle man tröttna under kvällens gång är Piano Roon gångavstånd från The Club, Kit n kaboodle och Hugos.

White revolver är placerat ett stenkast från den vackra stranden. Här spelas också alternativ musik och folket som hänger här är överlag designers, dj:s, och andra kreativa människor. Det här är absolut en av de coolare klubbarna i Sydney.

I Bondi junction, cirka en halvtimme från beachen hittar man ett ställe som heter The Eastern. På onsdagar pumpas de grymmaste beatsen i hela Sydney ut då de kör stans bästa hiphopklubb.