Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärnorna på Sydneys restauranghimmel

1 av 2

2 av 2

www.sxc.hu

Arkiv | 12/10/2010 15:27

Hur ser bar- och restaurangutbudet ut i veckans destination Sydney? Dansaren och Sydneybon Robin Göransson ger sina bästa tips.

Fringe bar i Paddington är ett roligt ställe med skön inredning - på måndagar har de stand up comedy. Det är väldigt god mat och dessutom billigt.

En ganska flummig bar är Bunga bar. Den ligger på Hall street i hjärtat av Bondi beach. Det serveras sköna tropiska drinkar och en känsla av att man är på Barbados eller någon annan tropisk plats infinner sig.

Altitude ligger på toppen av Sydneycasinot i Darling harbour. Detta är ett perfekt ställe för den som vill känna hög klass och spendera pengar. Bartenderna är av världsklass och gör helt otroliga drinkar.

Hotellet Shangri la i CBD, har samma känsla som Altitude fast med en bättre utsikt. Här är perfekt  att sitta under solnedgången och blicka ut över Harbour bridge.

Stjärnor på Sydneys restauranghimmel

För alla sushiälskare finns högklassiga Sushi chow. Maten är god fast aningen dyr. På måndagar och onsdagar kommer man undan billigare då de kör en buffé och man får äta hur mycket sushi som helst för tjugo dollar. Och sushin är helt fantastisk.

Winary är den senaste stjärnan på Sydneys restauranghimmel - god mat, brett utbud av viner och supertrevlig personal. Varje gång har jag gatt darifran mätt och belåten - visserligen med en lite tommare ficka men det har varit vart det.

Om man gillar thaimat kommer Thai Terrific rocka din värld. De har en sjukt god massaman curry och otroligt tilltalande priser. De har även BYO, Bring your own - vilket betyder att man får lov att ta med sig eget vin till restaurangen.

Är man inne på finare asiatisk- och delikatessmat ska man testa Flying squirell. Den här restaurangen är ett måste och kan inte förklaras - det är exceptionell mat, service och stället har en känsla som gör att man inte vill gå härifrån.