Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vill man festa dag som natt är det St Patricks day som gäller"

1 av 3

2 av 3

www.sxc.hu

3 av 3

Patrick Flanagan

Arkiv | 19/10/2010 11:01

Halvirländske Patrick Flanagan tipsar om Dublins sköna uteliv som pågår året om - men vill man uppleva den galnaste festen är det St Patricks day som gäller.

22-åriga Patrick Flanagan är halvirländare och huvudstaden Dublin är hans favoritstad i Europa.

Patrick har varit i Dublin otaliga gånger och tipsar Resor om vilka pubar och uteställen som inte får missas vid ett besök:

Puben The Celt ligger precis i närheten av Dublins bussstation. Den här puben är toppen om man åker till Irland för att lyssna på musik. Det är dessutom inte så mycket turister på The Celt - att skippa de klassiska turisthaken är ett hett tips om man vill uppleva ett genuint Dublin.

Måndagar till onsdagar spelar Eddie och Ollie på The Quay's i Tempelbar. Detta är en riktig turistfälla egentligen, men ofta kan stämningen vara på topp - det är helt beroende på dagens besökare.

Gillar man ballader och covers ska man ta en öl på The Dubliners. De har bäst sing-a-long i stan och det är alltid fullt. Vill man slippa att sjunga med i irländska visor är The Porterhouse en bra pub att gå till.

Något annat man bör hinna med när man är i Dublin är att ta en tur till Guinness storehouse och Jamesons whiskey distillery. Där sker provsmakning av olika sorters whiskey och de berättar hur det går till när de brygger och tillverkar några av världens populäraste drycker.

Något av det bästa med Dublin är allt som finns utanför city center. Ta tåget The Dart ut till Sandymount och promenera på havsbotten när tidvattnet är ute. Till slut hamnar man i nya Docklands vid Liffey's mynning. När du är där kan du gå ut på piren och uppleva en fantastisk vy.

Ett annat måste är att åka till Howth som ligger norr om stan. Gör ett stopp och ät fisk på puben The Bloody Stream - det är utsökt. Annars är Caviston's i Sandycove bäst när det gäller fisk.

Passa på att gå på stand-up comedy i Dublin. Kolla i gratis tidningen Totally Dublin vad som är på gång.

Om man åker till Dublin enbart för att dricka öl på pubar är det kända området Temple Bar area det bästa alternativet. Här kryllar det av klassiska pubar och barer.

De senaste nattklubbarna

Cafe en Seine är en riktigt trendig nattklubb - en av de hetaste i hela Dublin. Klubben ligger på Dawson Street och här är det business casual som gäller som klädkod - absolut inte sneakers.

En gata full med nattklubbar som påminner om avenyn i Göteborg är Leeson Street. De flesta nattklubbarna här håller väldigt hög klass och stänger runt fyra eller senare.

Är man runt 18 till 23 år ska man kolla in klubben POD / The Red Box. Det är en väldigt ung målgrupp men trots detta så är det alltid väldigt kul och ösigt här.

Överlag när det gäller fest rekommenderas självklart att åka till Dublin under St Patricks day som är den 17 mars. Då är det fest överallt hela tiden. Det händer väldigt mycket roligt under både dag och natt. Dublin när det är som bäst helt enkelt!