Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lyxvaruhus eller second hand-gallerior?

1 av 4

www.sxc.hu

2 av 4

www.sxc.hu

3 av 4

www.sxc.hu

4 av 4

Brown Thomas

Arkiv | 19/10/2010 11:01

Mängder av gallerior och varuhus, second hand-shopping och budgetbutiker - veckans destination Dublin har ett överaskande och levande shoppingliv.

Grafton Street är den stora shoppinggatan i Dublin. Alla tänkbara butiker och restauranger trängs här och gatumusikanterna står i varje hörn för att underhålla turisterna.

De stora märkesbutikerna och det lyxiga varuhuset Brown Thomas ligger vägg i vägg med roliga budgetbutiker som Marks & Spencer och Oasis.

Missa inte House of Ireland som är ett hus fullt av irländsk design - allt från inredning till kläder.

South Great George är platsen att bege sig till om man gillar second hand, unika butiker, små mysiga kaféer och musikaffärer.

I samma område ligger också den snygga gallerian The Market Arcade där man också hittar flera second hand-butiker och annat kul i shoppingväg. Det finns även ett flertal vegetariska restauranger och sköna pubar i området.

På Henry Street ligger flera stora gallerior, bland annat Irlands största varuhuskedja Arnotts. Även Pennies, Debenhams och andra varuhus och gallerior ligger här. Gillar man inomhusshopping är det hit man ska bege sig.

Varje lördag är det dags för den stora matmarknaden Temple Bar Food Market. Gourmetmat, blommor, grönsaker och frukt från trakten säljs i stånden till levande musik. Både dublinbor och turister trängs längs de fullsmockade gatorna.

För att handla inredning och prylar på marknad är Black Rock Market det självklara alternativet. Den här loppmarknaden har allt man kan tänka sig och en av de största och med bäst utbud i Dublin.