Anklever eller fish n' chips?

- 19/10/2010, 11:01 -
1 av 6

2 av 6

3 av 6

4 av 6

Thorntons

5 av 6

SOHO

6 av 6

SOHO

Veckans destination Dublin är en mix av gammalt och nytt - inte minst när det gäller mat. Välj mellan klassisk pubkäk och den senaste gourmetmaten.

Vill man få sig en portion klassisk irländsk mat bör man testa det charmiga haket Leo Burduck. Slå dig ner med stammisarna och ät deras omtalade fish n' chips. Och glöm för allt i världen inte att beställa en äkta irlänsk Guinness - man kan inte besöka Irland utan att ha druckit deras nationaldryck.

Mängder av stammisar men även många turister då restaurangen tillhör ett hotell - finns på trivsamma Oshea's. I den varma och inbjudande lokalen serveras traditionella irländska rätter som Kidney pie och Irish stew från klockan sju på morgonen till sent på natten. Äter man middag här är det ett tips beställa in den populära kaffedrycken Irish coffee efter maten. Oshea's sägs vara riktigt duktiga på den här klassikern.

Ett trendigt restaurangalternativ är SOHO - ett ställe mitt i Dublin city där man kan få en god hemmalagad hamburgare gjord på irländskt kött. Alla rätter som finns på menyn är gjorda av närproducerade råvaror och kvalitén är hög.

Trots det stora utbudet av charmiga pubar med barmenyer finns det gott om restauranger som bjuder på designad inredning och gourmetmåltider.

Ett exempel på en sådan restarang är den omtalade Thorntons. Ägaren och kocken Kevin Thornton är den första irländska kocken som fått två stjärnor i Michelinguiden. Med nytänkande gourmeträtter i irländsk anda och imponerande vinlistor är restaurangen nästan alltid fullsatt.

Även den fashionabla restaurangen Patrick Guilbaud hör till de dyrare krogarna i Dublin. Rätterna som serveras är i huvudsak inspirerade från det franska köket men har självklart en del irländska rätter i nytappning på menyn.

En kväll på Oshea's: