Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här tar du världens proffsigaste foto

1 av 10

sxc.hu

2 av 10

sxc.hu

3 av 10

sxc.hu

4 av 10

sxc.hu

5 av 10

sxc.hu

6 av 10

sxc.hu

7 av 10

sxc.hu

8 av 10

sxc.hu

9 av 10

sxc.hu

10 av 10

sxc.hu

Arkiv | 26/10/2010 21:46

Amatör- eller proffsfotograf? Kolla in vilka världens bästa fotodestinationer är.

Lonely Planet har listat de fem bästa destinationerna i världen att fotografera på.

Platserna som kom med på listan är Rajasthan, Yellowstone National Park, Venedig, Hong Kong och Ladakh.

Rajasthan i Indien beskrivs som ett himmelrike för alla med en kamera i handen. Med sina pampiga palats, fantastiska färger, stora festivaler och praktfulla landskap kan man ta helt fantastiska foton här - proffs som amatör.

En dröm för naturälskare är Yellowstone National Park i USA. Sagolika vyer av berg, vattenfall och orörd natur får fotografer att återvända hit år efter år. Nu har även turisterna hittat hit för att knäppa bilder och uppleva Yellowstone.

Turistparadiset Venedig i Italien anses vara en av världens vackraste städer och självklart en stad där man inte kan sluta fotografera. Det finns alltid något i staden som fångar ens uppmärksamhet och som bara måste förevigas.

Ljusets och färgernas stad Hong Kong får vem som helst att vilja fotografera hela natten lång. Den här förtrollande staden är neonljusets hemstad och man kan få till riktigt häftiga bilder utan ansträngning.

Landskapet i indiska Ladakh är så varierande och spännande att man utan förvarning förvandlas till en proffsig naturfotograf med khakioutfit. Det effektfulla området runt Ladakh slutar inte överaska då naturen hela tiden förändras.

Bli en grym semesterfotograf: