Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tips från ett Gran Canariaproffs

1 av 10

Linn Stålberg

2 av 10

Linn Stålberg

3 av 10

Linn Stålberg

4 av 10

Linn Stålberg

5 av 10

Linn Stålberg

6 av 10

Linn Stålberg

7 av 10

Linn Stålberg

8 av 10

Linn Stålberg

9 av 10

Linn Stålberg

10 av 10

Linn Stålberg

Arkiv | 27/10/2010 11:56

Fotografen Linn Stålberg har hängt en hel del på soliga Gran Canaria. Här ger hon de bästa överlevnadstipsen för en semester på ön.

- Gran Canaria är inte bara Maspalomas - Playa del Ingles. Tar man till exempel strandpromenaden bort till San Agustin kommer man slås av en riktig skönhet. Vill man ha lite mer kvalité men ändå ha nära till fest och billiga, oäkta, parfymer är Playa del Ingles det bästa stället att åka till.

- Många restauranger är turistfällor. Men letar man så kan man hitta bra restauranger inne i stan. Gran Canaria och speciellt Playa del Ingles har varit en sådan turistdestination under så många år och på så vis fått en hel del plastiga restauranger. Tipset är i stället att ta en buss in till de mindre orterna som har mycket bättre restauranger.

- En riktigt toppenrestaurang är Mono som ligger precis vid stranden i Playa del Ingles. Deras tomatsoppa som är gjord på färska tomater, massa vitlök och basilika är så god att man inte kommer vilja äta något annat under hela semestern.

- Tycker man om en lite annorlunda semester bör man åka till Gran Canaria under maj när Pridefestivalen drar igång. Då är det riktigt med fart och fläkt på Jumbocentret som även i vanliga fall är fullproppat med gaybarer.

- När det kommer till barer vill jag tipsa om Zig Zags, La Leche, Murphys, Sparkles och Molly Malones. De är helt klart de bästa!

- Låt dig inte luras av juvelbutikerna och andra liknande affärer i Playa del Ingles. Ägarna är nästan enbart ute efter att lura dig på pengar.

- Är du ute efter att bli onykter och blir attackerad av 15 inkastare som säger att du får 17 gratisdrinkar om du går till deras bar - låt dig inte luras, det är ingen alkohol i drinkarna.

- Om du är den sportigare typen finns gott om gym. Vissa med utsikt över havet. Om du inte vill lägga pengar på gymkort när du är på semester kan du ta en promenad i den häftiga öknen -  men se till att inte gå för långt och ha alltid vatten med dig.

- Som turist på Gran Canaria är barrundorna ett tips. Ja, det kan vara dyrt och ja, det är bara turister. Men det är riktigt kul och man får sig en rejäl rundtur på nästan alla barer följt av extrema tävlingar.

- Gran Canaria kan vara den ultimata platsen att åka till om man är ett kompisgäng som är ute efter att festa och ha kul. Playa del Ingles erbjuder allt det som stimulerar ungdomsnerven. Vill man ha en mer städad semester bör man ställa in siktet på San Agustin som är väldigt vackert och pittoreskt.

- Uteställen du inte får missa om du vill ha fest hela natten lång är China White, Pacha, Avalon, Heaven och Minister of Sound.