- Foto: sxc.hu

Hit reser svenskarna på höstlovet

Mest bokade resor under höstlovet är en weekendtripp till London och solsemester på Gran Canaria.


Höstlovstoppen:

- London

- New York

_ Gran Canaria

- Teneriffa

- Hurghada

- Alanya

Snart börjar höstloven i landet och resorna är redan bokade. Loven i oktober och november är populära semesterveckor och vanligast är att åka på en shoppingweekend eller en solsemester.

I Tickets senaste undersökning visas att omtyckta New York kom på en andraplats bland storstäderna denna höst. Favoriten fick lämna guldmedaljen till London som blivit mer och mer populär den senaste tiden.

För svensken är det en kort och relativt billig resa till London och mer pengar kan läggas på shopping, restaurangbesök och hotell. Kanske är detta en av anledningarna till Londons ökade popularitet.

När det kommer till sol- och badsemester ligger solsäkra Gran Canaria i topp. Klassikern som håller år efter år tappade turister när Thailand var den mest efterfrågade destinationen, men har nu åter igen tagit sig tillbaka till toppen. Andra populära höstlovsresor är spanska Teneriffa, Hurghada i Egypten och Alanya i Turkiet.

Har du varken pengar eller tid till en resa under höstlovet? Då ska du vara med i Nyheter24 och Travellinks skattjakt där priset är en jordenruntresa. Registrera dig nu och börja tävla på måndag.

Londonguide:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!