Lördag 18 Sep
Stockholm

Skippa turisthaken - testa Gran Canarias guldkorn

1 av 2
2 av 2

Det finns gott om fullproppade turisthak på Gran Canaria - vill du slippa dem ska du spana in Resors tips på restauranger med stil.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Här käkar du på Gran Canaria:

- El Labrador

- Casa Martell

- Tagoror

- La Marinera.

- Tango Tapas

Inkastare och fotograferade rätter på menyer finns det gott om på veckans destination Gran Canaria. Men guldkorn finns - Resor har letat upp några av öns bästa restauranger så att du slipper plastiga pommestallrikar och sega köttbitar.

På den charmiga restaurangen El Labrador äter man tapas under avocadoträden. Det är enkelt inrett med stenbord och ligger en bit utanför Maspalomas, men ett besök här är ett måste för att smaka på det grillade köttet.

Casa Martell i Madroñal är en liten restaurangpärla på ön. Utseendet och placeringen av restaurangen kanske inte känns lockande men gillar du god mat och dryck vet du att man inte ska döma boken efter omslaget alla gånger.

Det ugnsstekta lammet är husets specialare och Casa Martell sägs även ha öns största vinkällare med lokala viner från trakterna.

Där vägen Barranco de Gayadeque slutar ligger restaurang Tagoror i en grotta. Trots det stora antalet turister som kommer hit och äter är det ingen turistfälla utan ett annorlunda ställe att äta mat på.

Ute på en vacker udde vid Las Canteras ligger kända La Marinera. Hit har flertalet kända artister, sportstjärnor och skådespelare ätit gott och njutit av utsikten. Fiskrätter i alla former och utförande är La Marineras signum. Ta med dig tjocka plånboken - det är ganska dyrt.

Tango Tapas är ett populärt ställe i Playa del Ingles. Ägaren är gift med en svenska och stämningen är intim och spontan. Börja kvällen med en sangria och fortsätt med husets tapas. Det är prisvärt, enkelt och familjärt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Viktmobbning som skadar en människa

Publicerades: 18 Apr 2012, 11:24

Se Rihannas galna kurvor i minibaddräkt

Publicerades: 18 Jan 2012, 14:09

Veckans biotopp - barnfilmerna fortsätter regera

Publicerades: 18 Nov 2011, 13:48

Vilken är världens bästa plats?

Publicerades: 18 Okt 2011, 07:39

Kelly Osbourne ger sig på Kate Middleton

Publicerades: 18 Aug 2011, 14:00

BildExtra - Victoria Silvstedts heta sommar

Publicerades: 18 Aug 2011, 07:35