1 av 2
2 av 2
- Foto: sxc.hu

Stränder för alla personligheter

På populära semesterparadiset Gran Canaria finns totalt 60 kilometer strand - med andra ord finns det en strand för alla smaker.


Gran Canarias stränder:

- San Agustín

- Pozo Izquierde

- Playa del Ingles

- Anfi

Det dåliga ryktet är som bortblåst. I år har den gamla charterfavoriten tagit revansch - veckans destination Gran Canaria är det mest bokade resmålet i höst och vinter av den soltörstande svensken. En av anledningarna är det breda utbudet av stränder.

Den lugna och familjevänliga stranden San Agustín har nordafrikanskt klimat och medeltemperaturen ligger lite över Las Palmas.

I huvudstaden finns den fyra kilometer långa och livliga stranden som ofta är fylld med surfare. Här finns även Gran Canarias klaraste vatten.

Är du ute efter vindsurfing är Pozo Izquierde det ultimata stället. Det är en stenstrand där världscupstävlingarna går under sommaren.

Klassiska Playa del Ingles, eller Maspalomas som området också heter, är förutom stranden stället med restauranger, discon och pubar i överflöd.

Stranden har stora sanddynor där alla olika typer av människor samlas. Eftersom vindarna är ganska kraftiga samlas även en del surfare här.

Stranden Anfi som hittas i Arguineguin är en konstgjord strand med en vit och finkornig sand importerad från Karibien.

På denna vindstilla plats kan du ägna tiden åt att spela beachvolley men även hyra vattenskoter eller trampbåtar och sedan ta dig en bit mat på restauranggatan som sträcker sig mellan strandremsan och hotellen.

Av: Agnes Roos

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!