1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
- Foto: sxc.hu
5 av 5
- Foto: Palmenhaus

I Wien käkar du världens största wienerschnizel

I veckans destination Wien finns både de mest traditionella österrikiska rätterna men också ett trendigt kök i internationell anda.


Var ska man äta i Wien?

- Störst schnizlar finns hos Figlmueller.

- Do & Co serverar trendiga internationella rätter.

- Störst utbud av gulascher har restaurangen Gulaschmuseum.

- På Shweizerhaus är det klassisk österrikisk stämning.

- Palmenhaus är en hipp restaurang med skön bar.

- Griechenbeisl är Wiens äldsta restaurang.

Vad ska man äta?

Vill man äta en äkta österrikisk trerättersmiddag bör man börja med en Leberknödelsuppe till förätt.

Buljongen med den stora frikadellbollen i mitten kanske inte ser ut som det mest aptitliga du ätit - men denna österrikiska kung av soppor är hur god som helst.

Till huvudrätt är det inga tveksamheter om vad som bör beställas för att äta en riktigt traditionell middag - Österrikisk weinerschnitzel.

Tror du att du ätit en wienerschnitzel för att du testat en gång på en svensk vägkrog får du tänka om. En äkta wienerschnitzel är något helt annat än en seg, torr och panerad biff.

Även om ytan egentligen inte ser så inbjudande ut - är insidan på en äkta schnitzel en saftig historia. Den panerade kalvkotletten är allt annat än trist och grå.

Avslutningsvis är det den berömda apfelstrudeln som gäller. Detta österrikiska bakverk med äppelfyllning är den perfekta avrundningen på en tidlös middag i Wien.

Var ska man äta?

Restaurangen Figlmueller har sedan många år serverat Wiens strösta schnitzlar. Det är alltid fullsatt med såväl turister som wieninvånare. Lämna inte till Wien innan du ätit på Figlmueller.

Do & Co är en av Wiens trendigaste restauranger med annorlunda möblemang och roligt formspråk. Maten matchar inredningen med nyskapande och spännande rätter från alla världens hörn.

En annan trendig Wienrestaurang är Palmenhaus som även har en av Wiens skönaste barer. Här tar man en drink eller äter något gått i ett stort hus inramat med växter och stora panoramafönster.

Gulaschmuseum är en av de mest kända gulaschrestaurangerna i Europa. Det serveras gulasch i alla smaker och utföranden - baserat på allt från komage till choklad.

På familjeägda Shweizerhaus är det en gedigen österrikisk stämmning. Sejdlarna svämmar över av all öl och stämningen är högljudd och glad.

Missa absolut inte Wiens äldsta restaurang Griechenbeisl. Här äter ofta politiker, artister och andra kända personer. På väggarna finns bland annat autografer av tunga namn som Beethoven och Mark Twain.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Viktmobbning som skadar en människa

23 Apr 2012, 11:24

Se Rihannas galna kurvor i minibaddräkt

18 Jan 2012, 14:09
Rihanna - hetare än någonsin. Se stjärnans privata bikinibilder.

Veckans biotopp - barnfilmerna fortsätter regera

11 Nov 2011, 13:48
Här är biofilmerna som setts mest under veckan som gått på svenska biografer.

Vilken är världens bästa plats?

28 Okt 2011, 07:39
Nu har du en unik möjlighet att tävla på dayviews.com. Vilken tycker du är din favoritplats runt om i världen? Ta ett foto på platsen och var med och tävla.

Kelly Osbourne ger sig på Kate Middleton

8 Aug 2011, 14:00
Förra veckan var Christina Aguilera det utvalda offret. Nu är det Kate Middletons tur att hånas av Kelly Osbourne.

BildExtra - Victoria Silvstedts heta sommar

5 Aug 2011, 07:35
Glittrande glamour, strandmys, gummibåtar, partyn och svalkande bad i Saint Tropez. Det är några saker som den blonda pinglan Victoria Silvstedt har roat sig med i sommar. Hon syns ständigt med sin pojkvän Maurice.