Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1433
reaktioner idag

Julmarknader och lyxshopping i Wien

Veckans destination Wien är känd för sina många marknader - och visst, det kryllar det av dem. Men missa inte lyxshoppingen, varuhusen och de stora shoppingstråken i Österrikes huvudstad.

Kärntner Strasse är den långa lyxiga shoppinggatan i Wien. Här finns alla typer av internationella märken och butiker. På samma gata ligger också det stora varuhuset Steffl som på sina nio våningar och cirka 50 butiker erbjuder shopping för alla smaker.

För ännu mer lyx ska man bege sig till Kohlmarkt som är en känd gata full med extravaganta juvelerarbutiker, Chanel- och Louis Vittonbutiker.

Vill man shoppa billigare är Mariahilfer Strasse gatan med de stora kedjorna. På sidogatorna häromkring, bland annat Neubaugasse hittar man roliga små butiker med annorlunda kläder, skor och accessoarer.

Designern Helmut Lang kommer från Wien och i staden ligger hans första butik. Det är ett klassiskt utbud med mycket basplagg och enfärgade kläder för både killar och tjejer. Värt ett besök för den som har mode som hobby.

Turek är en känd butikskedja i Wien. De anses vara bland de trendigaste och har både internationella märken som lokala designers.

Det kryllar av marknader i Wien. Den största heter Naschmark och är en matmarknad på vardagar men förvandlas till en stor loppmarknad på lördagen.

Vid slutet av Naschmark ligger loppmarknaden Flohmarkt. Denna stora loppis pågår varje lördag och lockar alltid mycket folk som gillar prylar och kläder.

Under julen pågår julmarknader överallt - den största, mest kända och välbesökta marknaden ligger på Rådhusplatsen och lockar mängder av turister runt jul. Men besök även de andra mysiga marknaderna som Schönbrunn Palace och Spittelberg.

Mer:

Shoppingguiden: Buenos Aires