Tisdag 20 Apr
Stockholm

Bland konstkvarter och konstgjorda ö:ar

1 av 3
2 av 3
3 av 3

I veckans destination Wien kryllar det av turistattraktioner - Resor hjälper dig i sevärdhetsdjungeln och berättar vad som är värt att besöka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Några av Wiens sevärdheter:

- MuseumsQuartier

- Sigmund Freudmuseet på Berggasse 19

- Slottet Schönbrunn

- Donauinsel

- Albertina

Sevärdhetsutbudet bubblar nästan över i den klassiskt vackra storstaden Wien. Det gäller att solla bland alla aktiviteter, museer och byggnader för att hinna med.

MuseumsQuartier även kallat MQ är Wiens stora kulturella center. Här finns ett brett utbud av musik, konst, dans, mode och en massa annat. I MuseumsQuartier finns även coola restauranger, butiker och kaféer.

Ett besök på Sigmund Freudmuseet på Berggasse 19 är en upplevelse för alla beundrare av denna psykoanalysens grundare. Ta en titt på hans privata antikvitetssamling eller hans anteckningar och andra personliga egendomar.

Slottet Schönbrunn är en av Wiens främsta och mest besökta sevärdheter. Slottet är med på Unescos världsarvslista och består utöver slottet av en park och världens äldsta zoo.

Donauinsel är en konstgjord ö i floden Donau. Här finns bland annat restauranger, nattklubbar och även en konstgjord strand där man kan sola och bada om vädret tillåter.

Konstmuseet Albertina är ett världskänt museum och välbesökt av såväl turister som stadens invånare. Med en samling på cirka 60 000 teckningar och en miljon tryck av bland annat Picasso och Rubens är Albertina en upplevelse.

MuseumsQuartier:

Kommentera
Kopiera länk
Dela