Onsdag 21 Apr
Stockholm

Undergroundklubbar, studenthak och barhoppning

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Resebloggaren Magnus Jonsson tipsar Resor om de bästa barerna och klubbarna i sin nya hemstad och veckans destination Wien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Magnus tips på klubbar och barer:

Magnus Jonssons guide till PartyWien:

Paddys & Co består av tre irländska pubar som alla följer samma koncept. De har alla liknande inredning, meny och filosofi. Bland annat får man en gratis öl plus en gratis cider om man besöker någon av dessa pubar mellan åtta och tio.

Efter tio kostar öl/cider/longdrinks cirka 2 euro och shots 1 euro. De låga priserna och den sköna stämningen med mycket studenter gör Paddysbarerna till utmärkta förfestställen om man vill ha billig dryck.

The Donau Bar ligger inte som namnet antyder vid Donau, utan vid en sidogata till shoppinggatan Mariahilfer Strasse. Lokalen var tidigare en gammal synagoga och tillsammans med de omväxlande visuella projektionerna på väggar och tak ger detta The Donau Bar en riktigt skön atmosfär.

Musiken är inte den du hör på de stora dansgolven - här blir det mer ambient, techno och elektroniskt.

Ingången till klubben kan vara svår att hitta då det utifrån knappt går att se att det är en klubb, vilket håller turister borta och skapar ytterligare undergroundkänsla.

Fluc består av de två skilda klubbarna Fluc och Fluc Wanne. Den ena ligger ovan jord och är en litet skönt ställe där dj:s spelar allt från gamla 70-tals disco till enklare elektronisk musik.

I källaren ligger den riktiga klubben. Lokalen är inte jättespännande - men gillar man electro, techno och andra tyngre rytmer så är detta rätt ställe att besöka.

Elektro Gönner är något av ett undergroundställe. Det kan vara svårt att hitta till då det är litet och ihoptryckt på en innegård på Mariahilfer Strasse. Stället drivs av ett gäng arkitekter vilket märks på den minimalistiska inredningen.

Elektro Gönner är ett schysst hak att sitta och lyssna på dj:s som spelar drum ‘n’ bass, techno och electro på samtalsmöjlig volym innan man drar vidare till någon större klubb.

Ett område som är fullt med klubbar och barer är Lerchenfeldergürtel. Ta tunnelbanan till stationen Thaliastrasse och börja sedan barhoppningen norrut mot Josefstäder Strasse efter dina önskemål.

Här finns bland annat arkitektoniska och minimalistiska Auslage där du kan dansa till elektronsik musik och house. Chelsea är grymt om du någon gång under veckan vill lyssna på liverock eller se någon av matcherna i engelska Premieur League. Även The Loft bjuder på olika klubbar och livemusik i skön miljö.

Auslage:

Kommentera
Kopiera länk
Dela