1 av 2
- Foto: Christian Coinbergh
2 av 2
- Foto: Johan Engman/SCANPIX

"Det är en myt att man måste ha bil i LA"

Bebban Stenborg i indiebandet Shout Out Louds berättar om förhållandet till LA, inspirationen från staden och hur man klarar sig utan bil i Los Angeles.


Shout Out Louds:

Shout Out Louds är ett indiepopband från Stockholm som bildades 2001.

Bandmedlemmarna är Adam Olenius, Ted Malmros, Carl von Arbin, Eric Edman och Bebban Stenborg.

Shout Out Louds har haft hits som "Tonight I Have to Leave It" och "Impossible" och turnerat med bland annat Kings of Leon och The Strokes.

Bebban Stenborg spelar keyboard och sjunger i det hajpade bandet Shout Out Louds.

Hon har sin bostad i Stockholm men har spenderat all ledig tid i LA de senaste tre åren - hon har till och med sin bil där.

För Resor berättar hon om vilka butiker hon helst shoppar i, var hon käkar den godaste vietnamesiska maten och var hon helst spanar in band.

Vad har Shout Out Louds för förhållande till LA?

- Någon slags hatkärlek tror jag. Vi gillar att spela där och brukar ha väldigt roligt när vi är där.

- Men vissa av oss har problem med att man som en del av en grupp inte kan vara så självständig som på andra platser - man kan inte ta sig fram så lätt till fots och avstånden är stora.Men det finns faktiskt tunnelbana och bussar -  det är lite av en myt att man absolut måste ha bil i LA.

Varför gillar du personligen LA så mycket?
-
För att jag aldrig behöver frysa där, det är faktiskt sant. Jag blir en mycket bättre person av att alltid vara varm och det leder såklart till en massa andra positiva saker.


Ger LA dig mycket inspiration, till skillnad från andra städer?

- Ja så är det nog. Men jag kan också bli ganska hämmad av andras kreativitet, ibland måste jag ha det väldigt grått och dött omkring mig för att få motivation till att ändra på det. I LA finns också en känsla av eskapism som jag aldrig upplever i Sverige.

- Man drömmer sig bort, går i sandaler och sjunger andras sånger och lever bara precis i stunden och sen har plötsligt en månad bara försvunnit.

- Det är inte så bra för produktiviteten - men säkert ett stort plus för minnesbanken.

Shout Out Louds är just nu aktuella med sin sista turné för skivan Work i Australien. I mitten av februari börjar de spela in sitt nästa album.

Läs bandets tips om restauranger, shopping, sevärdheter och uteliv i LA på Resor.

Shout Out Louds, Fall hard:

 

/
LA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!