Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Framtida mästerkocken tipsar om heta New York-restauranger

- 24/11/2010, 12:12 -
1 av 3

Minetta Tavern

2 av 3

Momofuku Ssäm bar

3 av 3

Per Larsson

Vilka restauranger gäller i veckans destination New York? Kocken Per Larsson ger de bästa tipsen om var man ska äta just nu.

25-årige Per Larsson flyttade från Trollhättan i Sverige till New York för att förverkliga sin dröm om att jobba och bli en superduktig kock. Just nu jobbar han på den skandinaviska restaurangen Aquavit. Här tipsar han Resor om de skönaste restaurangerna i staden just nu.

Om man vill komma från stressen på Manhattan kan jag verkligen rekommendera den populära restaurangen Robertas.

Robertas är beläget i Buchwick Brooklyn och är ett hemtrevligt ställe med träbänkar och hög mysfaktor. Det är bra service och många kockar jag känner går dit för att maten är grymt god.

Maten är vällagad med allt från pizza till a la carte. En huvudrätt ligger mellan 11 till 25 dollar och det är väldigt bra priser i baren.

Minetta Tavern är en klassisk New York Bistro med cool inredning som ligger i East Village. Den är lite dyrare men har sagolikt kött.

Ett måste är att äta Black Label Burger för 26 dollar som är värd varenda cent.

Minetta Tavern är ett opretentiöst ställe med bra service. Det finns även chans att se en och annan kändis här.

Momofuku Ssäm bar är ett mycket populärt ställe som ligger på 13 th street and 2 avenue. Det är hög musik, ung publik och grym mat.

De serverar koreansk streetfood har lite annorlunda rätter om man är trött på klassisk mat.

Testa deras paradrätt Steamed pork buns som är helt fantastisk.

Momofuku Ssäm bar: