1 av 2
- Foto: Aloha Hemp
2 av 2
- Foto: Fretex

Skippa lyx - satsa på secondhand, vintage och unika butiker i Oslo

Är det möjligt att shoppa i en av Europas dyraste städer utan att bli pank? Vad ska man shoppa i så fall? Resor guidar dig till den billigare shoppingen i Oslo.


Unikt och secondhand i Oslo:

- Velouria vintage

- Aloha Hemp

- Blomsterhandler Andersen

- Fretex

- Mitt Skattkammer

- KOMA

Eftersom veckans destination Oslo är relativt dyrt är det bäst att skippa de stora kedjorna som du ändå kan hitta hemma.

Satsa på roliga, små butiker där du kan hitta unika prylar och kläder.

I trendkvarteret Grünerløkka finns ett brett utbud av annorlunda butiker. Vandra omkring och upptäck dina egna guldkorn.

Shoppa till exempel secondhand i butiken Velouria vintage där det finns noga utvalda plagg och accessoarer från 50- till 80-tal.

Gillar du skateboard, snowboard och coola sneakers vill du inte missa Aloha Hemp. Den här sköna butiken i Grünerløkka har allt du kan tänka dig i när det kommer till streetstylekläder och accessoarer.

Du kanske inte åker till Oslo för att handla blommor -men att missa blomsterbutiken Blomsterhandler Andersen får du bara inte.

I den lilla butiken fylld av blommor står två rockabillykillar och omsorgsfullt binder små buketter till sina kunder. Inredningen går i 50-talsstil med mycket fokus på Elvis.

Även om du inte ska handla något är ett stopp på Blomsterhandler Andersen något du sent kommer glömma.

Ordet fynd är kanske inte det första du tänker på när du åker till Oslo - men det finns faktiskt några ställen där man kan betala en billig peng för en schysst outfit.

Ett exempel är secondhandkedjan Fretex där man visserligen måste rota och leta en hel del - men här kan man göra riktiga klipp.

Inte lika billigt är det i de trendiga butiken KOMA. Men letar man efter det senaste i klädväg är det hit man ska gå.

I Mitt Skattkammer kan man köpa både nytt och gammalt. Kläderna är noga utvalda och unikt verkar vara ledordet i hela butiken. Priserna är något högre - men letar du annorlunda plagg med det där lilla extra hittar du det säkert i Mitt Skattkammer.

Vill man trots allt handla dyrt och lyx finns ett stort utbud i Oslo. En lång affärsgatan är Bogstadveien som har allt från inredningsbutiker till dyrare klädbutiker. Även Glasmagasinet, Sten og Strøm, Paléet och Aker brygge är köpcentrum/gallerier med inredning och mode som

Vill du ha fler tips om Osloshopping - kolla in shoppingguiden från Oslo med modebloggaren Agnes Almvärn.

Oslos gator:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!