Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Paradiset för drinkälskaren

- 01/12/2010, 15:03 -
1 av 2

Åpen bar

2 av 2

Bar Boca

Strawberry daiquiri, Cosmopolitan eller Gin fizz? Är du en drinksnobb ska du besöka veckans destination Oslo och smaka på drinkar utöver det vanliga.

När det kommer till fest i Oslo är det bara att välja och vraka mellan alla barer och klubbar.

Om man ska köra en hel festkväll är ett tips att först sätta sig på en pub då det är billigare att dricka öl, för att sedan gå vidare och dricka fantastiska drinkar på någon alla coola barer som finns.

En bar med skön och lyxig atmosfär är Noblis. Sippa på en av barens smarriga drinkar och låt Oslokvällen sakta ta form. I början av kvällen spelar dj:n pratvänlig bakgrundsmusik som senare trappas upp och frestar till en helkväll.

Den trendiga loungebaren Åpen bar ligger i slutet av Aker brygge och är det perfekta stället om man gillar trånga inneställen. Här träffar du med all säkerhet en norsk gutt eller jente att festa med. Drinkarna sägs vara helt gudomliga - kanske är det anledningen till att det nästan alltid är kö till Åpen bar.

Bar Boca är lite av en legendarisk bar i Oslo. I den här intima minibaren med endast fem bord träffar du folk vare sig du vill eller inte. I baren serveras drinkar gjorda med kärlek och någonstans i lokalen spelas det levande jazz.

Oslos uteliv är känt för att vara väldigt bra - både norska och internationella dj:s lockar norrmän och turister att festa och dansa på de många klubbar som finns. De flesta nattklubbar ligger runt centrum, Majorstua och Grünerløkka och stänger runt fyra.

Dattera i Hagen är kafé i bottenplan och bar och klubb en trappa upp. Det är alltid mycket folk och feststämningen är nästan alltid på topp här säger trogna besökare.

Smuget är en av Europas största kulturlokaler med barer, restauranger, teaterscener etcetera.

Det är också här som många av de stora konserterna hålls. På den största scenen har bland annat Guns'n'Roses, Bruce Springsteen och Mick Jagger uppträtt.

Baren och Klubben Gloria Flames är ett modernt rockställe med stil. Hit festar först och främst Oslos rock och pop-publik men även den trendiga publiken hittar hit.

Åpen bar: