Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Killar får inte komma in i butiken"

- 28/12/2010, 13:58 -
1 av 6

http://www.shoutoutlouds.com/

2 av 6

3 av 6

4 av 6

Faksimil "Fall hard"

5 av 6

Faksimil från "Tonight I have to leave it"

6 av 6

Mats Andersson/SCANPIX

Häng med på shoppingrunda i Los Angeles med Shout Out Louds retropingla.

När man ser Bebban Stenborg i Shout Out Louds får man en känsla av att hon precis stigit ur en fransk 60-talsrulle.

Det är inte bara hennes kläder, den perfekta 60-talsfrisyren och de sotade ögonen som får henne att kännas väldigt retro. Det är ett magiskt polaroidskimmer omkring Bebban Stenborg som får henne att kännas mystisk och cool.

Till Resor ger Bebban sina allra bästa shoppingtips om roliga och unika butiker i den annorlunda storstaden Los Angeles:

  • Melrose Ave är den bästa shoppinggatan - egentligen den enda där man kan parkera och hitta bra butiker till fots. Där ligger bland annat Wasteland som har både nytt och second hand. Man kan hitta många fina skor och en del fina begagnade märkesfynd.

 

  •  Jet Rag ligger på La Brea i West Hollywood. Det är en stor vintageaffär som man kan gå i i timmar. Andra bra vintagebutiker som ligger här är American Vintage på Hillhurst och Squaresville på Vermont, båda i Los Feliz.

 

  • Lite överallt ligger Crossroads Trading Co. Detta är också en butik som har en mix av begagnat och nytt. Här kan man göra världens fynd men det beror på i vilket område man befinner sig i. Crossroads Trading Co i Pasadena kan vara riktigt bra och även den på Melrose och Hyperion i Silver Lake också.

 

  • För en lite annorlunda shoppingupplevelse ska man ta sig till Shareen Vintage. Ägarinnan är en gammal stylist som har butik i en lagerlokal i ett ganska "ghetto" område. Hon har bara öppet på onsdagar, lördagar och söndagar. Det är bara tjejer som får komma in i butiken för det finns inga provrum. Ägarinnan klämmer en del på dig när du provar och tvingar en att prova balklänningar, det är både läskigt och kul. Missa inte!

 

  • Den som gillar marknader får inte missa Rosebowl fleamarket i Pasadena. Den andra söndagen i varje månad har loppmarknaden öppet. Det är helt fantastisk och man hittar både kläder, skor och saker. De stänger redan vid tre så ett tips är att gå upp tidigt, köpa med sig en stor kaffe och vatten, ta på sig sköna skor och solskyddsfaktor och sen bara gå och gå och gå.

 

  • På lördagar och söndagar är det lite obligatoriskt att gå på Farmers' markets. De finns i nästan alla områden. Där kan man äta någon härlig frukost och dricka hälsosamma dekokter och köpa organiskt och närproducerat och kanske lyssna på något jamband som spelar Jefferson Airplane.

Butiken där inga killar får komma in - Shareen Vintage: