1 av 5
- Foto: Riga Tourism
2 av 5
- Foto: Riga Tourism
3 av 5
- Foto: Riga Tourism
4 av 5
- Foto: Riga Tourism
5 av 5
- Foto: Rigalife.com

Lyxiga spa, kurorter och ölprovning

Sugen på en spaweekend på ett av Europas lyxigaste spa? Eller vill du kanske testa på Lettlands ölutbud? Riga är storstaden som erbjuder variation för turisterna.


Inte missa i Riga:

- Espa, norra Europas lyxigaste spa.

- Parkområdena vid stadskanalen.

- Centralmarknaden

- Ölprovning på Alus Arsenals.

- Jurmala, Lettlands riviera.

Lettlands huvudstad Riga har fått smeknamn som "Balticums Barcelona" och "Lilla Paris".

Även om jämförelser av städer känns ganska trist ger faktiskt dessa smeknamn staden rättvisa.

Veckans destination Riga är en stad där turismen bara växer och växer. Det är inte alls förvånande då staden lockar alla typer av turister.

Riga är ett hopkok av gammal charm och modern nutid vilket gör att utbudet är brett.

Man får dessutom valuta för pengarna här. Att shoppa, äta på restaurang, gå på spa eller gå ut och festa är mycket billigare än i Sverige.

Det är även en ganska liten och intim stad, man behöver inte tänka på färdmedel - att gå runt i Riga funkar alldeles utmärkt.

Sevärdheter aktiviteter du inte bör missa:

Mänger av turister kommer till Riga för utbudet av spaanläggningar. Nyöppnade Espa är norra Europas lyxigaste spa. Med sina sex vångar finns allt man kan tänka sig i spaväg.

Är man slut i fötterna efter att ha vandrat omkring i Riga ska man ta sig till stadskanalen där ett flertal vackra parkområden ligger. Slappa på en filt eller en bänk och njut av Riga med stängda ögon.

För att shoppa delikatesser ska man bege sig till Centralmarknaden. Här kan man utöver att handla, mingla med lokalbefolkningen.

Att gå på ölprovning i Riga har blivit en populär aktikitet. De flesta pubar och barer har sina egna provningar. Ett hett tips är Alus Arsenals där man har ett stort utbud av Lettlands ölsorter.

Jurmala är Lettlands riviera och ligger cirka två mil utanför Riga. Här finner man kilometerlånga stränder, kurortshotell, pittoreska små restauranger och charmiga butiker.

Lyxiga spaet Espa:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!