Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter fattigmånaden - rekordmånga vill till solen

- 26/01/2011, 13:01 -
1 av 2

Fredrik Sandberg / SCANPIX

2 av 2

GEMUNU AMARASINGHE

Nu vill svenskarna fly kylan och mörkret illa kvickt.

Januari är en kall och mörk månad i Sverige. Dessutom är den årets fattigaste och tiden efter jul fram till löningsdagarna är prövande och ångestladdad för många.

Solen lockar och många längtar bort.

Och nu, när lönen dimper in på kontot, är svensken snabb att sätta sprätt på pengarna. Resorna till solen går åt som aldrig förr.

Researrangören Fritidsresor har slagit rekord i januari med 23 000 bokade resor på bara en vecka. 250 000 svenskar väntas ha bokat en solresa innan januari är över.

-Januari är en bokningsmånad. På samma sätt som att man bestämmer sig för att börja träna bestämmer många sig för att boka resa, säger resetidningen Vaga Bonds chefredaktör Per J Andersson till P4 Extra.

Men det är inte bara akutresor bort från vintern som går åt. Även en hel del högsommarcharters planeras och köps i början av året.

En ny poppisdestination hoppas resebolagen hitta i Sri Lanka, som man återtagit charterresor till efter ett antal år utan charter till landet.

- Sri Lanka har en spännande kultur och fina nationalparker och kan vara väl värt ett besök, säger Per J Andersson till P4 Extra.