Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bereden väg för herren: Zlatan äntrar Londons gator

Jermaine Defoe ska göra vad han kan för att stoppa Champions League-veteranerna.
1 av 5

Jermaine Defoe ska göra vad han kan för att stoppa Champions League-veteranerna.

Ermindo Armino/AP/SCANPIX

Gareth Bale har varit omutligt bra den rådande säsongen.
2 av 5

Gareth Bale har varit omutligt bra den rådande säsongen.

Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic kan bli tungan på vågen när Milan möter Tottenham i norra London.
3 av 5

Zlatan Ibrahimovic kan bli tungan på vågen när Milan möter Tottenham i norra London.

LAURENT CIPRIANI/AP/SCANPIX

Detsamma gäller en viss Zlatan "Ibra" Ibrahimovic.
4 av 5

Detsamma gäller en viss Zlatan "Ibra" Ibrahimovic.

BAS CZERWINSKI/AP/SCANPIX

Mer magi från svenske nationalklenoden.
5 av 5

Mer magi från svenske nationalklenoden.

Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Arkiv | 14/02/2011 15:04

Zlatan Ibrahimovic bär ett helt lags ansvar på sina axlar och den 23 februari får han återigen chansen att knäppa kritikerna på de brittiska öarna på näsan. Se "Ibra" spela på norra Londons nu mest klassiska arena.

LONDON. Det är högst otroligt att Zlatan Ibrahimovic kommer lämna Heatrow på en åsna och mottagas av Londonborna med jubel eller religiös eufori. Men när Tottenham tar emot AC Milan på White Hart Lane är det många i Italien som på fullaste allvar ser supersvensken som en Messias i en övermänsklig kropp, som bara råkar vara dödlig.

Förutsättningarna inför den andra drabbningen mellan Champions League-debutanterna Tottenham och Champions League-veteranerna Milan står skrivet i stjärnorna. Tisdagen den 15 februari spelas den första matchen och den avgörs på San Siro i vackra Milano.

Men det andra mötet. Det förmodade megaslaget, sker i slutet av månaden. Närmare bestämt den 23 februari.

Då kommer Londons gator att intagas av frenetiska och på gränsen till fanatiska supportrar till "i Rossoneri". Samtidigt kommer samma gator att kantas av framgångstörstande fans till det klassiska laget från norra delen av Englands huvudstad. En stadsdel som har mer än fotboll att erbjuda.

Dock kan man skita i allt sådant den dagen då matchen spelas.

Dumpa patriotismen

När man väl befinner sig i området runt Tottenhams hemmaarena rekommenderas det starkt att lägga undan sin känsla av patriotism och dumpa Zlatansångerna redan vid Soho-district och helt enkelt smälta in i omgivningen. Det är nämligen så att pubarna runt omkring White Hart Lane i stor utsträckning endast serverar de sina.

Men skulle man ha svårt att svika den rödsvarta tröjan gäller det snarare att söka upp ett ölhak närmare stadskärnan för att dels undslippa anspänningar mellan supportergrupper, men också för att barerna i centrum i större grad håller högre klass.

Han måste bevisa sin storhet

Självfallet finns det mängder av sidattraktioner i en av Europas största städer. Men för de som kommit över en biljett till den vita delen av norra londons största match på många år är det svårt att inte endast fokusera på matchen i sig. Att se den 1,91 centimeter långe skåningen återigen ställa sig på scen, redo att leverera ytterligare ett magiskt ögonblick bör vara underhållning nog.

Dock står det klart att det "Ibra" under lång tid varit kritiserad för att han just inte levererat när det gäller. Att han gömt sig bakom trycket och misslyckats visa upp sin fantastiska förmåga. Inte någon annanstans har just den kritiken florerat så intensivt än på de brittiska öarna.

"Om Ibrahimovic ska slå sig in bland de riktigt stora måste han göra något väldigt speciellt i Champions League", skrev bland annat Sid Lowe, The Guardians utmärkte krönikör om svenskens mindre smickrande resultat i den finaste av klubbturneringar.

Har ni lyckats komma över biljetter är det bara att gratulera. Ni som står utan är ändå inte lottlösa. London kommer befinna sig i smärre uppehållstillstånd runt 19,45 lokal tid den 23 februari. Det är med största sannolikhet bara ställa sig på en bar invid High Road och njuta av spektaklet.