Måndag 19 Apr
Stockholm

Prestigefull vinst för SAS

Fint med kärlek
1 av 4
Fint med kärlek. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Sas är vinnarna
2 av 4
Sas är vinnarna. Foto: All over press
Satsade på gaybröllop
3 av 4
Satsade på gaybröllop. Foto: Sxc.hu
Love is in the air
4 av 4
Love is in the air. Foto: Sas.se

Flightglobals prestigefulla Webbies-prisutdelning har ännu en gång ägt rum och vinnarna i den för i år nya kategorin Bästa onlinekampanj blev inga mindre än SAS.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Webbies

– Flightglobals Webbies är en internationell tävling som syftar till att uppmärksamma och belöna de mest framgångsrika webblösningarna och onlinebaserade marknadsföringskampanjerna inom flygindustrin under det gångna året, skriver Snowfall.se.

I SAS kampanj Love is in the air, tävlade drygt 300 samkönade par om att få bli först med att få gifta sig på ett flygplan i svenskt luftrum och över 150 miljoner människor runt om i världen besökte kampanjsajten.

Det av läsarna framröstade gayparet vigdes ombord på ett flyg mellan Stockholm och New York i december förra året. Om de lyckliga nygifta kan man läsa mer på The Love Blog.

– Bra strategier för marknadsföring av flygbranschen bygger på en lång rad framgångar. Det är först när man lyckats rikta in sig på flera nischmarknader med lyckat resultat som flygbolag lyckas fylla sina plan. Med den här kampanjen riktade SAS sig på ett föredömligt sätt till HBT-personer, en liten, men väl berest grupp i samhället. Och man visade hur vänlig sinnat företaget är mot denna specifika grupp, säger Shashank Nigam, vd på SimpliFlying, till QX.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Love is in the air