Hatet vet inga gränser när Marseille gästas av PSG.
1 av 2
Hatet vet inga gränser när Marseille gästas av PSG. - Foto: Claude Paris/AP/SCANPIX
Fransk polis försöker stoppa ett supporterbråk mellan Marseille och PSG:s huliganer.
2 av 2
Fransk polis försöker stoppa ett supporterbråk mellan Marseille och PSG:s huliganer. - Foto: SCANPIX

Köp en plåt till hatmötet - om ni törs

Här får ni det ni behöver veta om en hatmatch på den europeiska kontinenten står högt upp på önskelistan inför vårens semesterresa.


Stade Vélodrome:

Marseilles mytomspunna hemmaarena Stade Vélodrome har en kapacitet på uppåt 60 000 människor. Arenan har de senaste åren prisat och hyllats av mängder med sportjournalister som den arena man inte får missa att besöka.

Så det är bara att ta sitt pick och pack, ta en buss till Skavsta, flyga ner till den franska sydkusten och uppleva en stämning utan motsvarighet på den europeiska kontinenten.

MARSEILLE. Det finns mängder med möten på den europeiska kontinenten som har fått epitet "stormatch" genom åren. Debatter och långa diskussioner har dessutom rasat kring vilken av alla magiska drabbningar som egentligen är den största?

Antingen är det El Clasico, matcherna mellan Borussia Dortmund och Schalke 04 eller Milanoderbyt som lyfts fram som den största kampen som de olika ligorna har att erbjuda.

Dock finns det en som kanske står ut från mängden. En match där föraktet mellan supportrarna inte vet några gränser.

Av alla de "hatmöten" man kan välja att besöka under våren finns det ytterst få, om ens någon, som når upp till samma stämning som drabbningarna mellan Paris Saint-Germain och Olympique de Marseille kan bjuda på.

Stämningen som fylld av fiendeskap och avsky går nästan att ta på. Och det beror på mängder av faktorer.

Paris mot sydkusten. Centralmakten mot simpelt kommunalstyre. De politiska aspekterna som gör matchen till ett hatmöte är ytterst många. Däribland är att de två klubbarna är mest förankrade i en specifik politisk inriktning av samtliga lag i Ligue 1.

Matchen symboliserar striden som präglat Europa sen början av 1900-talet. Fascismen mot kommunismen.

Årets andra match är inom räckhåll för de svenskar som har modet att ta flyget ner till den franska sydkusten. 20 mars är nämligen det dags för de två antagonisterna att återigen drabba samman. Och vid skrivande stund skiljer endast en poäng de två klubbarna från varandra i toppskiktet av den franska ligan.

Ingredienserna är många, men rent sportsligt står bland annat de ytterst åtråvärda Champions Leagueplatserna på spel. Något som kommer ge matchen enextra krydda i vad som redan är en stökig gryta.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Viktmobbning som skadar en människa

23 Apr 2012, 11:24

Se Rihannas galna kurvor i minibaddräkt

18 Jan 2012, 14:09
Rihanna - hetare än någonsin. Se stjärnans privata bikinibilder.

Veckans biotopp - barnfilmerna fortsätter regera

11 Nov 2011, 13:48
Här är biofilmerna som setts mest under veckan som gått på svenska biografer.

Vilken är världens bästa plats?

28 Okt 2011, 07:39
Nu har du en unik möjlighet att tävla på dayviews.com. Vilken tycker du är din favoritplats runt om i världen? Ta ett foto på platsen och var med och tävla.

Kelly Osbourne ger sig på Kate Middleton

8 Aug 2011, 14:00
Förra veckan var Christina Aguilera det utvalda offret. Nu är det Kate Middletons tur att hånas av Kelly Osbourne.

BildExtra - Victoria Silvstedts heta sommar

5 Aug 2011, 07:35
Glittrande glamour, strandmys, gummibåtar, partyn och svalkande bad i Saint Tropez. Det är några saker som den blonda pinglan Victoria Silvstedt har roat sig med i sommar. Hon syns ständigt med sin pojkvän Maurice.