Zlatan Ibrahimovic, kungen av Milano.
1 av 2
Zlatan Ibrahimovic, kungen av Milano. - Foto: Felice Calabro'/AP/SCANPIX
Här gör Zlatan Ibrahimovic mål från elvameterspunkten.
2 av 2
Här gör Zlatan Ibrahimovic mål från elvameterspunkten. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Bland miljardärer och fashionistas är han kungen av Milano

Milano är nästa resemål när Nyheter24 fortsätter att rapportera om de största matcherna på den europeiska kontinenten.


Förutsättningarna:

När de två Milanolagen drabbar samman i början av april kommer det stå mycket på spel. AC Milan, som vid skrivande stund fortfarande toppar Serie A måste kämpa mot strömmen för att återigen få hissa upp den åtråvärda Scudetton mot skyn.

Inter kommer göra vad de kan för att ytterligare än en gång ta hem Italiens högstadivision. Att det sedan blir på bekostnad av ärkerivalen skulle göra segern sötma än mer ljuvlig.

MILANO. Nyheter24 fortsätter att leka Nils Holgerssons underbara resa genom sportvärlden och den här gången bar den fiktiva gåsen vidare ner till stövellandet och Milano.

Den 3 april är det dags för en match av episka proportioner. Ett derby utan dess like. Ett derby som spelas inför San Siros branta läktare.

AC Milan mot Inter. Zlatan Ibrahimovic mot sin gamla lagkamrater. Två supportergrupper som ingått i en tillfällig fred, men som minst två gånger per säsong slänger alla vita duvor i sjön, knäcker fredspiporna och ger sig av mot Guiseppe Meazza för ett gigantiskt krig.

50 spänn för en öl

Staden Milano har länge varit känd som modets Mecka. Här blandar sig fashionitas med allmänheten på ett sätt som skulle fått SoFo att se segregerat ut. Här vandrar miljarder runt bland dödliga och ingenting är i närheten av billigt.

En öl invid den klassiska domkyrkan kostar uppemot 50 kronor. Ett glas vin vid de finare klubbarna får Stureplan att framstå som alkoholens Ullared.

Höstsäsongens drabbning mellan de två anrika Milanolagen slutade med seger för de rödsvarta efter att supersvenskan gjort matchens enda mål från straffpunkten.

På klassiskt "Ibra"-vis ställde han sig med armarna utsträckta framför Inters supportrar. Men frågan är om "kungen av Milano" får fira även denna gång?

70 000 galna italienare

Oavsett vad, kommer matchen att bli en tillställning ni sent kommer att glömma. Den strimma av närvaro man upplever framför teveskärmen är ingenting i jämförelse med att se klubbarnas ultras dra igång tifon av världsklass.

Att det sedan även kommer att spelas briljant fotboll med intensitet och tekniska nummer som kan framstå som utomjordiska, är inget man heller ska glömma. För trots att resan är lång, ölen dyr och modestråken i en prisklass man inte klarar av - är det en upplevelse att se Zlatan Ibrahimovic kicka kula framför 70 000 gallskrikande italienare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!