Smart Pass förkortar väntetiden.
1 av 3
Smart Pass förkortar väntetiden. - Foto: Fredrik Sandberg/ Scanpix
SAS huvudkontor.
2 av 3
SAS huvudkontor. - Foto: Pontus Lundahl/ Scanpix
Det ska gå snabbare att passera säkerhetskontrollen.
3 av 3
Det ska gå snabbare att passera säkerhetskontrollen. - Foto: Elaine Thompson/ Scanpix

Flyg smidigare med Smart Pass i din mobiltelefon

Äntligen kan tiden från ankomst till flygplatsen till ombordstigning på planet komma att förkortas.


SAS Smart Pass

– SAS Smart Pass är baserad på det senaste inom mobila tjänster, NFC (Near Field Communication) som är en trådlös kommunikationsteknik. Inom den närmaste framtiden kommer vi att se fler och fler mobiltelefoner med integrerad NFC-teknik, meddelar Ekstrabladet.

Ännu finns ingen mirakellösning men SAS har kommit en bra bit på vägen och testar i skrivande stund en möjlig lösning som eventuellt kan, i alla fall förbättra, den nuvarande situationen.

Målet - ett så kallat Smart Pass i mobiltelefonen - ska göra det snabbare och lättare att komma igenom både säkerhetskontrollerna och ombordstigningen samt förbättra servicen med självbetjäning.

Den nya tekniken testas nu på flygplatser i Malmö, Ålborg och Ålesund.

– Det är för tidigt att säga exakt hur mycket tid våra kunder kommer att spara, men Smart Pass innebär att ett antal delar av resan, blir lättare. Efter att vi har testat produkten kommer vi att få en mer korrekt bild av vilka tidsvinster som kan uppnås. Vi arbetar ständigt för att göra våra kunders resa med oss så bekväm och enkel som möjligt. I första hand är det de kunder som reser mest, som kommer att få ett Smart Pass, men det är klart att vi i framtiden vill kunna erbjuda fler resenärer möjligheten att använda lösningen, säger Mikkel Thrane, informationschef på SAS enligt Ekstrabladet.

sas
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!