Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elsa Billgrens Parisfavoriter

- 14/04/2011, 12:09 -
Elsa Billgren
1 av 2

Finfina Elsa bloggar på www.elsa.elle.se.

Elsa.elle.se

Hotell
2 av 2

Elsas senaste hotellrum i Paris.

Elsa.elle.se

Vilken är den värsta turistfällan? Hur dyrt kan det vara och är det knepigt att göra sig förstådd om man inte talar franska? Elsa Billgren svarar på läsarfrågor om magiska Paris.

I ett mycket kärleksfullt och inspirerande inlägg på sin blogg svarar "Flickan med klänningarna" - Elsa Billgren - på läsarfrågor gällande Paris.

Vi bad om lov att få bjuda våra resevänner på några av hennes tips och det fick vi absolut. Nedan följer därför ett utdrag från Elsas blogg (observera att svaren är något förkortade).

Läsarfråga:

Är det dyrt att bo och ta sig runt i Paris? Och är maten speciellt dyr?

Elsa svarar:

– Det är ganska så dyrt, fast jämt värt det tycker jag. Vår resa med flyg och boende utan fickpengar gick på 5 000 kronor per person för fyra dagar och tre nätter. Fast jag lägger ju gärna pengar på mat och shopping också så då får man lägga några tusenlappar till.

– Jag åt allt från en falafel för 5 euro till en sashimi för 35 euro. Det är så himla olika. En dag köpte vi frukost till vårt hotel för 10 euro och en dag gick vi ut och åt på Le pain quotidien för 32 euro.

Läsarfråga:

Jag undrar om det inte är knepigt att göra sig förstådd i Paris om man inte talar franska? Jag har hört att de sköna fransoserna inte vill lägga engelska ord i munnen. Har du märkt något av detta?

Elsa svarar:

– Det är ganska så knepigt. Jag pratar väldigt lite franska, men försöker så gott det går när man ska beställa saker och så. I stan är det ganska okej, det är svårare med info om tåg, bussar och sånt.

– Vi höll på att missa vårt flyg för att det var tågstrejk och ingen information så man får vara ganska så på och fråga många.

Läsarfråga:

Vilken är den absolut största turistfällan?

Elsa svarar:

– Alla dyra och tråkiga barer med stora uteserveringar och tioeuroskaffe där turisterna sitter med sina resväskor och dricker äckligt vin när de landat. Det eller souvenirshopperna med kitch runt Pompidou.

Läs inlägget i sin helhet, med alla frågor och svar, här.

Nästa artikel
Foki flyr Sverige