Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter guldrånet - personalen vågar inte gå till jobbet

1 av 1

Arkiv | 17/05/2011 07:53

"Vi sitter här med fördragna persinner. Det är klart att det är läskigt."

Det var i torsdags förra veckan som rånarna slog till. Klädda som målare och maskerade med luvor tog de sig in i lokalen via en byggnadsställning.

Väl inne tvingades personalen ner på golvet och rånarna länsade guldgrossisten på smycken och guld för mångmiljonbelopp.

Guldrånet på Södermalm i Stockholm kan vara ett av de största i Sveriges historia.

När Nyheter24 når koncernchefen, Thomas Jansson, som fick en pistol riktad mot bröstet under rånet, är han fortfarande skakad.

– Ja, alltså vi ska precis ha ett möte nu med den personal som har vågat sig hit. De flesta är hemma. Vi funderar på att byta lokaler. Vi sitter här med fördragna persinner. Det är klart att det är läskigt, säger Jansson till Nyheter24.

Från polisen har de ännu inte hört någonting. Och själv kan eller vill inte Jansson spekulera i hur mycket smycken och guld rånarna fick med sig. Men klart är att det är konstigt hur de fick reda på vart de sitter.

- Ja, jag vet inte hur de fick reda på det. Det är också obehagligt.

Gärningsmännen är fortfarande på fri fot. Polisen söker efter fler vittnen till rånet.